Midden-Oosten

Midden-Oosten

Welkom in de magische wereld van duizend-en-één-nachten! Tijdens je vakantie in het Midden-Oosten komen sprookjes tot leven. Ga op kamelentocht door de uitgestrekte woestijnen en beleef hoe de sprankelende sterrenhemel heeft geïnspireerd tot verhalen over betoverde olielampen en  vliegende tapijten. Het Midden-Oosten is de bakermat van de wiskunde, wereldgodsdiensten en tal van grote beschavingen. Het is een gebied waar cultuur en historie nauw verweven zijn, en waar oosterse tradities en westerse moderniteit elkaar versterken.

De schoonheid van het Midden-Oosten

Imposante piramides getuigen van vervlogen tijden waarin farao’s aan het hoofd stonden van machtige rijken. Grote paleizen en moskeeën torenen met hun koepels en minaretten uit boven gemoedelijke bergdorpjes. Tijdens een kuurvakantie kun je je laten verwennen door eeuwenoude Arabische wellness-behandelingen. Op levendige markten als de Carmel-markt in Tel Aviv is het, tussen de heerlijke geuren van saffraan en wierook, weergaloos cultuur snuiven. Je kunt ook gaan duiken of heerlijk uitrusten in de Israelische badplaats  Eilat.

Bijbelse plaatsen en kosmopolitische steden

Voor een citytrip naar het Midden-Oosten bezoek je natuurlijk Jeruzalem, een openluchtmuseum van Bijbelse plaatsen en sporen van kruisvaarders. Ook de ‘witte stad’ Tel Aviv en het rijke en superdeluxe Dubai zijn perfect voor een onvergetelijke stedenreis. Er zijn enorm moderne shopping centra, de grootste waterparken, hippe nachtclubs en je geniet er tijdens een strandvakantie van de kleurrijke onderwaterwereld door lekker te gaan snorkelen. Nu je toch in de buurt bent, ervaar dan meteen het drijven op de Dode Zee.

Landen in het Midden-Oosten

Verlang je naar goudkleurige zandstranden, oases, rotsige wadi’s en unieke ervaringen als zwemmen met dolfijnen of een verblijf in een van de meest technologisch vooruitstrevende landen ter wereld, dan moet je beslist in het Midden-Oosten zijn. Op VakantieArena.nl informeren we je uitgebreid over de mogelijkheden in Israël en Oman.
Veel leesplezier!