Noord-Amerika

Noord-Amerika

In de aardrijkskunde gaat men er vanuit dat Noord-Amerika bestaat uit alle landen tot aan Zuid-Amerika. Wij hebben er echter voor gekozen om Midden-Amerika (Centraal-Amerika) als een aparte identiteit te behandelen, vooral gezien de grote culturele verschillen met Canada en de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Vandaar dat wij hier alleen Canada en later de Verenigde Staten van Noord-Amerika behandelen.

De Verenigde Staten is het land van onbegrensde (vakantie)mogelijkheden. Canada is het op één na grootste land ter wereld. Ooit werden de regenwouden, savannes en prairies van deze enorme gebieden overspoeld door miljoenen immigranten uit Europa. Tegenwoordig vinden vakantiegangers van over de hele wereld er hun vakantiebestemming. Ga op stedentrip naar de melting pots New York, San Francisco of Los Angeles, op huwelijksreis naar Hawaï of treed in de voetsporen van de Indianen en cowboys met een rondreis over de uitgestrekte prairies. Bezoek het beroemde Chicago of ga gokken in het gokparadijs Las Vegas. In de Verenigde Staten en Canada ben je zo vrij als een vogel.

Europese wortels

Grote kans dat je in de VS of Canada iemand met een Nederlandse achternaam treft. De Europese wortels zijn er nog steeds overal te vinden, maar ook nakomelingen van Indianen loop je tegen het lijf. En de laatste eeuw is de variëteit toegenomen: mensen uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika hebben zich in de VS en Canada gevestigd. Nergens ter wereld vind je zo’n unieke smeltkroes van nationaliteiten. Ervaar het zelf!

Bezienswaardigheden Noord-Amerika

Wat is er in Noord-Amerika eigenlijk níet bezienswaardig? Zowel in de VS als in Canada vind je bijzonder uitgestrekte gebieden. Echte avonturiers gaan naar de onherbergzame, woeste gebieden in het noorden. Ben je gewoon een natuurliefhebber, dan ga je naar een van de vele ongerepte natuurparken. Zoals de reusachtige Grand Canyon, de spectaculaire Rocky Mountains of de nog weinig bezochte streken in de Appalachen. Verder is Noord-Amerika rijk aan veel indrukwekkende wereldsteden, herkenbaar aan hun imponerende skylines, lichtzinnige blues en fel verlichte neonreclames: denk aan Timesquare in New York. Ideaal dus voor een citytrip.

Canada en de VS op VakantieArena.nl

Meer weten over het oosten van Canada? Op VakantieArena.nl vertelt onze Canada expert je alles over waar de Mohawk, Black Foot en Mi’kmaq vandaan komen. Houd ons in de gaten: binnenkort vind je hier ook uitgebreide beschrijvingen van de staten van de VS.

Veel leesplezier!