Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Treed in de voetsporen van koning Willem-Alexander en boek een fly-drive naar Argentinië om te zien waar Máxima is opgegroeid. Je bent er al in een halve dag. Als je dan toch in Zuid-Amerika bent, is een bezoek aan Brazilië een must. Tijdens je rondreis in een huurauto doe je het oerwoud in het Amazonegebied aan. Een bezoek aan het kleurrijke Suriname maakt je beeld van Zuid-Amerika compleet: het is een continent van uitersten.

Geen dictators, wél economische groei

De tijd dat ons beeld van Zuid-Amerika werd bepaald door zelfzuchtige dictators, staatsgrepen en burgeroorlogen, ligt voor een belangrijk deel achter ons. Landen als Brazilië en Argentinië zijn zeer stabiel en laten ook economische groei zien. Als toerist word je er warm welkom geheten.

Zuid-Amerika, een continent van uitersten

In Zuid-Amerika vind je ontzettend veel uitersten. Naast de krottenwijken in de steden staan gigantische wolkenkrabbers. Als je er miereneters, tapirs en exotische gordeldieren gaat spotten, kun je zomaar een gaucho op een paard tegenkomen. En naast de nog authentieke indianen leeft een sterk multiculturele bevolking. Het is het werelddeel met het langste gebergte, de Andes, de rivier met het grootste stroomgebied, de Amazone, en het grootste bergmeer ter wereld, het Titicacameer in Bolivia. Droge woestijnen, uitgestrekte pampa’s, ondoordringbare regenwouden, fijnkorrelige zandstranden en boeiende steden als Rio de Janeiro en Buenos Aires bepalen het landschap van Zuid-Amerika. Een gebied dat echt anders is!

Suriname

Tijdens je citytrip in Paramaribo kun je overdag de vele houten herenhuizen en historische panden bewonderen, en ’s avonds flink uitgaan in de chique bars, cocktaillounges en nachtclubs, waar je je gewoon verstaanbaar maakt in het Nederlands. De bewoners van Suriname – nog geen half miljoen! – komen overal vandaan, waardoor dit land rijk is aan culturen. Ook natuur vind je er volop. Maar liefst 90% van Suriname is bedekt met bossen. Tijdens je rondreis zul je merken dat het op de eeuwenoude plantages en in de indianen- en marrondorpen lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over Argentinië, Bolivia, Brazilië of Suriname, of ligt je reis al vast, dan moet je zeker verder lezen op VakantieArena.nl. Je vindt hier uitgebreide beschrijvingen van de vele bezienswaardigheden, en meer over de culturele achtergronden en fraaie en indrukwekkende landschappen van deze landen. Houd de site in de gaten: het aantal beschrijvingen van Zuid-Amerika wordt regelmatig uitgebreid.
Veel leesplezier!