Antarctica

Swipe

Sterns

Sterns zijn mooie slanke vogels, met zeer gestroomlijnde vleugels. Ze kunnen net als bijvoorbeeld torenvalken bidden. Ze hangen dan bijna roerloos op een plek voor ze een duikvlucht op een prooi uitvoeren. Zo’n duikvlucht kunnen ze ook op u uitvoeren wanneer u te dicht bij het nest komt. In tegenstelling tot de jager die OVER uw hoofd heen vliegt, raakt de stern wel degelijk uw hoofd met de snavel of poten. Op Antarctica en de subantarctische eilanden komen drie soorten sterns voor, waarvan er twee soorten naar de zuidelijke gebieden komen om te broeden. Dit zijn de Antarctische stern en de Kerguelen stern, die alleen op Kerguelen, Prince Edward en Crozet voorkomt. De vogels zijn grijswit met een zwarte kap, rode poten en snavel.

De derde soort de noordse stern is de wereldkampioen langeafstandvliegen. Deze vliegt namelijk ieder najaar van de gebieden rond de Noordpool naar Antarctica en de subantarctische eilanden om daar de Antarctische zomer door te brengen. Aan het einde van het seizoen begint de vogel dan weer aan de trek van ruim 40.000 km naar het noordpoolgebied om daar te broeden.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica