Antarctica

Swipe

Geschiedenis

De ontdekking van Antarctica

Een geschiedenis in de zin van menselijke bewoning kent Antarctica niet. Wel is er een (sportieve) strijd geleverd door poolontdekkingsreizigers om als eerste de geografische zuidpool te bereiken. Er gingen echter heel wat geslaagde en mislukte expedities aan vooraf. Deze verhalen vormen de geschiedenis van Antarctica.

Een vermoeden van bestaan

Het eerste vermoeden omtrent het bestaan van een zuidelijk continent stamt van voor de geboorte van Christus. De bijdragen van de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras en later van Parmenides en Aristoteles leidden alle tot de conclusie dat er in het zuiden een koud en groot continent moest liggen. Omdat dit het tegenwicht moest zijn van de continenten op het noordelijk halfrond (de gebieden die lagen onder het sterrenbeeld Grote Beer ofwel Arktos) werd het zuidelijke continent Antarktikos genoemd. Een andere veelgebruikte naam is Terra Australis Incognita, een naam die vooral in Chili en Argentinië nog voorkomt.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica