Antarctica

Swipe

De actieve reizen naar het binnenland

Buiten de scheepsreizen zijn er een aantal reizen die u naar het binnenland van Antarctica brengen. Omdat er daar geen logistieke faciliteiten zijn, zult u zelf voor uw eigen verplaatsing moeten zorgen ofwel u zult moeten skiën en kamperen. Als u fysiek in staat bent tot dit soort activiteiten dan gaat er een wereld voor u open.

Buiten de ski-trektochten door het adembenemend mooie Ellsworthgebergte, kunt u ook een poging doen om vanaf 890 ZB naar de geografische zuidpool te skiën. Een ski-expeditie dwars over het Antarctische continent is de ultieme uitdaging. Verder zijn er mogelijkheden om Mount Vinson te beklimmen, de ijsmarathon te lopen en te kamperen bij de keizerspinguïns in de Weddellzee.

Uitgebreide beschrijving vindt u in het hoofdstuk ‘Bezienswaardigheden’. Er zijn slechts twee organisaties die zich bezighouden met reizen in het binnenland van Antarctica:

Adventure Network International met een kantoor in Punta Arenas waar alle activiteiten voorbereid en gecoördineerd worden.

[email protected]

www.adventure-network.com

De Russische organisatie The Antarctic Company is gevestigd in Kaapstad.

http://www.antarctic-company.info

Heeft u liever contact met een Nederlandse organisatie, dan kunt u het beste contact opnemen met Beluga Adventures. Deze organisatie heeft eigen ervaring met ski-trekkings in de poolgebieden en kan u daardoor het beste voorlichten en helpen bij de voorbereidingen.

Gezondheid en voorbereiding 

Een actieve reis in het binnenland van Antarctica vraagt veel meer dan deelname aan een expeditiecruise. U dient over een bovenmatig goede conditie te beschikken. Training met ski’s en het trekken van een slede of bergbeklimmen met ijs- en sneeuwwanden is een vereiste. Kleding- en uitrustingsadvies en trainingsschema’s worden na boeking persoonlijk voor u opgesteld.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica