Antarctica

Swipe

Fotograferen en filmen

Fotograferen op Antarctica is makkelijk en moeilijk tegelijk. Iedere foto die gemaakt wordt, levert een uniek plaatje op. Dat is makkelijk. Maar de hoeveelheid sneeuw, ijs en reflectie vanaf het water vraagt om enkele aanpassingen.

Een uv-filter is noodzakelijk, een polaroidfilter kan betere resultaten opleveren bij het fotograferen van o.a. zwemmende pinguïns en walvissen. De lage temperaturen vragen om extra maatregelen zoals het meenemen van extra batterijen. Verder zijn een groothoeklens (voor de immense landschappen) en een telelens (200mm of 300mm) voor iedereen die van fotograferen houdt onontbeerlijk. Als er geen macrostand op een van de lenzen zit, zullen echte liefhebbers een aparte macrolens mee moeten nemen voor de ontelbare details die erom vragen om vastgelegd te worden op de gevoelige plaat.

Met videobeelden kunt u de adembenemende landschappen, de guitige pinguïns en ontmoetingen met walvissen nog beter vastleggen. Indien u in het bezit bent van een videocamera of u kunt er een lenen, dan moet u deze zeker meenemen. Zorg wel dat u van tevoren oefent met de camera. U krijgt maar een kans om een uniek moment te filmen.

Voor wie er niet tegen opziet om met een statief op pad te gaan, verdient het zeker aanbeveling om een statief mee te nemen. Foto’s zullen scherper zijn en videobeelden zijn rustiger. Lange wandelingen kunnen op Antarctica niet gemaakt worden, dus zo heel veel hoeft u niet te sjouwen. Maar voor alle fotografen en filmers geldt: kijk ook een keer zonder camera en geniet van het moment!

10 prachtige bestemmingen in Antarctica