Antarctica

Swipe

Reizen naar Antarctica en de subantarctische eilanden

Voor de meeste mensen betekent een reis naar Antarctica en de subantarctische eilanden de vervulling van een lang gekoesterde wens. Vanwege de hoge reissom is het boeken van zo’n reis meestal een weloverwogen beslissing, die genomen is na jarenlang informatie inwinnen, sparen en verdere voorbereiding.

Deze gids kan een goed hulpmiddel zijn bij het nemen van uw beslissing om de reis wel of niet te maken, maar ook bij welk type reis u zou kunnen maken. Tevens kan deze gids tijdens de reis als handboek dienen.

Voor het overgrote deel worden reizen naar Antarctica en de subantarctische eilanden met een schip gemaakt. De meeste scheepsreizen beginnen en eindigen in Argentinië (met name Ushuaia). Slechts enkele reizen beginnen in Chili (Punta Arenas), Australië (Tasmanië), Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika.

Voor zeer sportieve en avontuurlijke reizigers zijn er mogelijkheden om vanuit Punta Arenas naar het binnenland van Antarctica te vliegen en vandaar met de ski’s op avontuur te gaan. De Falklandeilanden kunt u ook bezoeken zonder te varen. U kunt er vanuit Chili naartoe vliegen en verblijven op verschillende locaties.

Formaliteiten

Afhankelijk van het startpunt van de scheepsreis zult u vanuit Nederland of België naar Argentinië, Chili, Australië of Nieuw-Zeeland moeten vliegen. Hieronder worden in het kort de bepalingen voor de genoemde landen behandeld. In het deel Bezienswaardigheden is een aantal steden opgenomen waar u op weg naar het beginpunt van uw reis naar Antarctica en/of de subantarctische eilanden zeker komt en in de meeste gevallen ook minstens een nacht zult moeten verblijven. 

Reizen naar en de subantarctische eilanden

10 prachtige bestemmingen in Antarctica