Antarctica

Swipe

Argentinië

Paspoort en visum

Voor toegang tot Argentinië dient een Nederlander of Belg in het bezit te zijn van een paspoort dat tenminste geldig is tot en met de dag dat u Argentinië weer van plan bent te verlaten. Het verdient aanbeveling om te zorgen dat de geldigheid van uw paspoort nog veertien dagen na uw geplande terugkeerdatum geldig is. Voor binnenkomst dient u een visumaanvraagformulier in te vullen en dit tezamen met uw paspoort te overhandigen aan de beambte van de paspoortcontrole. Reist u per vliegtuig dan worden deze formulieren tijdens de vlucht uitgereikt. Komt u over land dan kunt u dit formulier bij de grenscontrolepost verkrijgen.

Na afstempeling van uw paspoort en het formulier krijgt u een strookje terug. Dit strookje dient u goed te bewaren en met uw paspoort te overhandigen bij de controle voor het verlaten van Argentinië. Reizigers met een ander dan Nederlands of Belgisch paspoort kunnen bij de Argentijnse ambassade of bij de Visumdienst informeren naar de voor hen geldende regels. 

Informatie over Argentinië in Nederland

Argentijnse ambassade

Javastraat 20

2585 AN Den Haag

tel. 070-3654836

www.embassyargentina.nl

Argentijns consulaat

Javastraat 20

2585 AN Den Haag

tel. 070-3118411

Informatie over Argentinië in België

Argentijnse ambassade

Louiselaan 225

1050 Brussel

tel. 02-6477812

www.embassyargentina.be

Invoerbepalingen

Indien u 18 jaar of ouder bent mag u belastingvrij in- en uitvoeren:

• 2 liter alcoholische drank, 400 sigaretten of 50 sigaren.

• Valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden.

Bijzondere bepalingen

Voor een aantal gebieden die belangrijk zijn voor o.a. fruitteelt gelden strenge regels voor het invoeren van planten, groenten, vlees, kaas, fruit en andere bederfelijke producten. Men controleert hier zeer streng op.

Geld

De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso (AR$). De waarde van deze munt schommelt tussen de € 0,20 en € 0,25.

Tijdsverschil

Van maart tot oktober (tijdens de zomertijd) is er een tijdsverschil tussen Nederland/België en Argentinië van vijf uur. Na het terugzetten van de klok in Nederland en België in oktober wordt het tijdsverschil vier uur. In oktober 2008 heeft men in Zuid-Argentinië de zomertijd geïntroduceerd. Hierdoor is het tijdsverschil tussen Nederland/België en Zuid-Argentinië van oktober tot maart drie uur.

Vliegen

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U zult dus te allen tijde een overstap moeten maken. De totale reis duurt minimaal zestien uur.

KLM/Air France onderhoudt dagelijks vluchten naar Buenos Aires met een overstap in Parijs. Voor Belgen zijn er aanbiedingen waarbij met de Thalys naar Parijs gereisd wordt en vervolgens vanuit Parijs met Air France naar Buenos Aires wordt gevlogen. Met KLM kunt u naar São Paulo (Brazilië) vliegen en vandaar met een lokale luchtvaartmaatschappij naar Buenos Aires. Een andere veelgebruikte luchtvaartmaatschappij is Iberia met dagelijks twee vluchten van Amsterdam of Brussel via Madrid naar Buenos Aires. Verder zijn er allerlei andere maatschappijen zoals Lufthansa, Swissair en British Airways die ook (bijna) dagelijkse vluchten onderhouden.

Sinds 2009 heeft Aerolineas Argentinas een overeenkomst met Brussels Airlines. Hierdoor kunt u op eenvoudige wijze vanaf Brussel via Madrid naar Buenos Aires vliegen.

Prijsindicatie: in januari 2009 waren vluchten van Amsterdam of Brussel via Madrid en Buenos Aires naar Ushuaia beschikbaar vanaf € 1.250,00. Reist u in december dan zijn de vluchten al snel € 200,00 duurder. Bovendien zijn de goedkoopste klassen in deze periode erg snel volgeboekt, waardoor u nog duurder uit bent.

Reizen naar en de subantarctische eilanden

10 prachtige bestemmingen in Antarctica