Antarctica

Swipe

Australië

Paspoort en visum

Voor toegang tot Australië dient een Nederlander of Belg in het bezit te zijn van een paspoort dat gedurende het verblijf in Australië geldig is. Tevens dient u voor vertrek vanuit Nederland of België een gratis toeristenvisum aan te vragen. U kunt dit zelf doen, maar ook uw reisbureau kan dit eenvoudig tegelijkertijd met uw ticket aanvragen. U krijgt bij binnenkomst en bij het verlaten van Australië een stempel in uw paspoort.

Reizigers met een ander dan Nederlands of Belgisch paspoort kunnen bij de Australische ambassade of bij de Visumdienst informeren voor de voor hen geldende regels.

Informatie over Australië in het algemeen

Australia Tourism www.australia.com

Informatie over Australië in Nederland

Australische ambassade

Carnegielaan 4

2517 KH Den Haag

tel. 070-3108200

www.australian-embassy.nl

Informatie over Australië in België

Australische ambassade

Guimardstraat 6-8

1040 Brussel 902-2860500

www. austemb.be

Invoerbepalingen

Indien u 18 jaar of ouder bent mag u belastingvrij in en uit voeren:

• 2,25 liter alcoholische drank, 250 sigaretten of 250 g sigaren of tabak.

• Valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden, maar bij een bedrag van AU$ 10.000 of meer of een gelijkwaardig bedrag in alle andere valuta dient dit wel aangegeven te worden.

Bijzondere bepalingen

Men is in Australië bijzonder alert op het invoeren van planten, groenten, vlees, kaas, fruit en andere plantaardige en dierlijke producten in verband met het overbrengen van ziekten. Men controleert zeer streng, meestal met speciaal afgerichte honden. De boetes voor overtreding zijn hoog. Ook schoeisel dient aangegeven te worden. Het wordt gecontroleerd en eventueel gedesinfecteerd. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij naar de site van de Australische ambassade waar alle verboden items bij naam en met voorbeelden genoemd worden.

Geld

De munteenheid in Australië is de Australische dollar (AU$). De waarde van deze munt schommelt rond € 0,60. Tijdsverschil Australië kent drie tijdzones en het gebruik van zomer- en wintertijd. Van maart tot oktober (tijdens onze zomertijd) is er een tijdsverschil tussen Nederland/België en West-Australië van zes uur. Het tijdsverschil met Midden-Australië is dan zevenenhalf uur en met Oost-Australië (inclusief Tasmanië) is acht uur. Na het terugzetten van de klok in Nederland en België en het verzetten van de klokken in Australië in oktober wordt het tijdsverschil respectievelijk acht, negenenhalf en tien uur.

Vliegen

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België naar Australië. U zult dus te allen tijde een overstap moeten maken. De totale reisduur bedraagt minimaal 25 uur.

Vanuit Amsterdam kunt u onder andere reizen met Qantas Airways, Virgin Atlantic en Singapore Airlines die alle via Singapore vliegen. Met Malaysia Airlines vliegt u via Kuala Lumpur, met Japan Airlines via Tokyo en met British Airways via Londen en Singapore.

Vanaf Brussel zijn er geen simpele verbindingen. U zult dan altijd meermalen moeten overstappen.

Reizen naar en de subantarctische eilanden

10 prachtige bestemmingen in Antarctica