Antarctica

Swipe

Chili

Paspoort en visum

Voor toegang tot Chili dient een Nederlander of Belg in het bezit te zijn van een paspoort dat bij binnenkomst in Chili nog zes maanden geldig moet zijn. Voor binnenkomst dient u een visumaanvraagformulier in te vullen en dit tezamen met uw paspoort te overhandigen aan de beambte van de paspoortcontrole. Reist u per vliegtuig dan worden deze formulieren tijdens de vlucht uitgereikt. Komt u over land dan kunt u dit formulier bij de grenscontrolepost verkrijgen.

U krijgt bij binnenkomst en bij het verlaten van Chili een stempel in uw paspoort. Reizigers met een ander dan Nederlands of Belgisch paspoort kunnen bij de Chileense ambassade of bij de Visumdienst informeren naar de voor hen geldende regels.

Informatie over Chili in Nederland

Chileense ambassade

Mauritskade 52

2514 HG Den Haag

tel. 070-3123640

www.echile.nl

Chileens consulaat

Stadhouderskade 2

1054 ES Amsterdam

tel. 020-6120086

www.consulaatchili.nl

Voor toeristische informatie kunt u contact opnemen met de afdeling handelsbevordering ProChile, tel. 070-364252, www.echile.nl

Informatie over Chili in België

Chileense ambassade

Rue Montoyer 17

1040 Brussel

tel. 02-2345020 / 02-2801620

www.embachile.be

Chileens consulaat

Rue de Aduatiques 106

1040 Brussel

tel. 02-7433660

Invoerbepalingen

Indien u 18 jaar of ouder bent, mag u belastingvrij in- en uitvoeren:

• 2,5 liter alcoholische drank, 400 sigaretten, 500 gram tabak en 50 sigaren.

• Geld mag onbeperkt in- en uitgevoerd worden

Bijzondere bepalingen

Omdat Chili door bergen en woestijnen omringd is, is het land tot nu toe vrij van de meest voorkomende planten- en veeziekten. Om dit zo lang mogelijk zo te houden, is het verboden om planten, groenten, vlees, kaas, fruit en andere bederfelijke producten in te voeren, of vanuit de noordelijke provincies naar het zuiden te vervoeren. Men controleert hier zeer streng op.

Geld

De munteenheid in Chili is de Chileense peso (CL$). De waarde van deze munt schommelt rond de € 0,0015, ofwel grofweg 700 pesos is 1 euro.

Tijdsverschil

Van maart tot oktober (tijdens de zomertijd) is er een tijdsverschil tussen Nederland/België en Chili van zes uur. Na het terugzetten van de klok in Nederland en België in oktober wordt het tijdsverschil vijf uur.

Vliegen

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België naar de Chileense hoofdstad Santiago. U zult dus te allen tijde een overstap moeten maken. De totale reis neemt minimaal zeventien uur in beslag. KLM/Air France onderhoudt dagelijks vluchten naar Santiago met een overstap in Parijs. Voor Belgen zijn er aanbiedingen waarbij met de Thalys naar Parijs gereisd wordt en vervolgens vanuit Parijs met Air France naar Santiago wordt gevlogen. Met KLM kunt u naar São Paulo (Brazilië) vliegen en vandaar met een lokale luchtvaartmaatschappij naar Santiago.

LanChile en Iberia onderhouden dagelijks twee vluchten van Amsterdam en Brussel via Madrid naar Santiago. Ook voor Chili geldt dat andere maatschappijen zoals Lufhansa, Swissair, British Airways en United Airlines een regelmatige dienst onderhouden.

Prijsindicatie: in januari 2009 waren vluchten van Amsterdam of Brussel via Madrid en Santiago naar Punta Arenas beschikbaar vanaf € 1.350,00. Reist u in december dan zijn de vluchten al snel € 200,00 duurder. De goedkoopste klassen in deze periode zijn erg snel volgeboekt, waardoor u nog duurder uit bent.

Reizen naar en de subantarctische eilanden

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica