Antarctica

Swipe

Nieuw-Zeeland

Paspoort en visum

Voor toegang tot Nieuw-Zeeland dient een Nederlander of Belg in het bezit te zijn van een paspoort dat na geplande vertrekdatum vanuit Nieuw-Zeeland nog drie maanden geldig is en een retourticket. Voor binnenkomst dient u een aanvraagformulier voor toeristisch bezoek in te vullen (arrival card) en dit tezamen met uw paspoort te overhandigen aan de beambte van de paspoortcontrole. U ontvangt dan gratis een bezoekersvergunning. Reist u per vliegtuig dan worden deze formulieren tijdens de vlucht uitgereikt. Wilt u langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland blijven dan heeft u een visum nodig.

Een visum kunt u aanvragen bij de New Zealand Immigration Service in Den Haag. U krijgt bij binnenkomst en bij het verlaten van Nieuw-Zeeland een stempel in uw paspoort.

Informatie over Nieuw-Zeeland in Nederland

Nieuw-Zeelandse ambassade

Eisenhowerlaan 77-N

2577 KK Den Haag

tel. 070-3469324

De New-Zealand Immigration Service bevindt zich in hetzelfde gebouw. www.nzembassy.com/netherlands

Informatie over Nieuw-Zeeland in België

Nieuw-Zeelandse ambassade

Square de Meeus 1, 7e verdieping

1000 Brussel

tel. 02-5121040

www.nzembassy.com/belgium

Invoerbepalingen

Indien u 18 jaar of ouder bent, mag u belastingvrij in- en uitvoeren:

• 4,5 liter wijn of bier en 3 flessen sterke drank of likeur van maximaal 1125 ml per stuk, 200 sigaretten of 250 g tabak of 50 sigaren of een combinatie daarvan, maar nooit meer dan 250 g.

• Valuta mogen onbeperkt in- en uitgevoerd worden.

Bijzondere bepalingen

Men is in Nieuw-Zeeland bijzonder alert op het invoeren van planten, groenten, vlees, kaas, fruit en andere bederfelijke producten in verband met het overbrengen van ziekten. Bij binnenkomst staan er speciale afvalbakken om eventuele nog in uw bezit zijnde producten weg te gooien. Men controleert hier zeer streng op, zelfs met speciaal afgerichte honden. De boetes bij overtreding zijn hoog.

LET OP: Ook schoeisel dient aangegeven te worden. Het wordt gecontroleerd en eventueel gedesinfecteerd.

Geld

De munteenheid in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZ$). De waarde hiervan schommelt rond de € 0,50.

Tijdsverschil

Van maart tot oktober (tijdens de zomertijd) is er een tijdsverschil tussen Nederland/België en Nieuw-Zeeland van tien uur. Na het terugzetten van de klok in Nederland en België en het verzetten van de klokken in Nieuw-Zeeland in oktober wordt het tijdsverschil twaalf uur.

Vliegen

Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland of België naar de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington en de belangrijkste steden Auckland en Christchurch. U zult dus te allen tijde een overstap moeten maken. De totale reis neemt minimaal 26 uur in beslag.

U kunt vanaf Amsterdam onder andere reizen met Air New Zealand / KLM (onder andere via Londen en Los Angeles), met Japan Airlines (via Tokyo), met Singapore Airlines (via Singapore), met Malaysia Airlines (via Kuala Lumpur) en met Cathay Pacific (via Hongkong).

Vanuit Brussel zijn de mogelijkheden beperkt tot Lufthansa (via Frankfurt en Singapore) en Qantas Airways (via Frankfurt en Singapore).

Reizen naar en de subantarctische eilanden

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica