Antarctica

Swipe

Luxe schepen

Wanneer u graag een reis maakt met meer luxe, maar ook aan land wilt op Antarctica, dan kunt u kiezen uit de volgende schepen:

• De Hanse Explorer is op dit moment het enige luxe jacht dat in de zuidelijke polaire wateren commerciële, toerische reizen maakt. Er zijn zes suites die plaats bieden aan maximaal twaalf passagiers. De kapitein van het jacht is tevens de expeditieleider. De sfeer is informeel. Een reis met de Hanse Explorer is een ultieme ervaring. Er hangt echter wel een navenant prijskaartje aan.

• De Fram is het nieuwste Hurtigrutenschip. Het is voorzien van alle comfort en heeft mooie panoramalounges. Met maximaal 280 passagiers mogen er nog landingen op Antarctica gemaakt worden. Dit gebeurt dan wel bij toerbeurt in groepen van circa 100 passagiers. De tijd die per keer aan land wordt doorgebracht is beduidend minder dan tijdens reizen met de kleinere schepen. Er worden lezingen in het Engels en Duits gegeven. Uitgebreide informatie is te verkrijgen bij onder andere Norske Turist Service en BBI Travel of uw lokale reisbureau.

• De Duitse rederij Hapag Lloyd biedt reizen aan met de Bremen (maximaal 164 passagiers) en de Hanseatic (maximaal 184 passagiers). De Bremen heeft vier sterren en de Hanseatic heeft vijf sterren. Beide schepen zijn ijsversterkt. Het expeditieteam heeft ruime ervaring in de polaire wateren. De voertaal is Duits. Een aantal vertrekken zijn tweetalig, dit wil zeggen dat het expeditieteam tweetalig is en dat er lezingen in het Duits en Engels worden gehouden. Ondanks een redelijk informele sfeer wordt passende kleding tijdens het diner op prijs gesteld. De reizen worden aangeboden inclusief chartervlucht vanaf Buenos Aires naar Ushuaia.

• De Corinthian II en de Clelia II zijn luxe cruiseschepen in Amerikaanse stijl met vier sterren. Ze zijn ijsversterkt en bieden plaats aan circa 110 passagiers. Wel wordt u geacht passende kleding tijdens het diner te dragen. Door het relatief kleine aantal passagiers, mogen ook hier de passagiers bijna altijd tegelijk aan land. Op plaatsen waar maar vijftig passagiers tegelijk mogen landen, wordt bij toerbeurt aan land gegaan. De reizen worden aangeboden vanaf Buenos Aires, incl. chartervlucht naar Ushuaia.

• De Geographic Explorer is een luxe schip dat geëxploiteerd wordt door National Geographic. Tijdens de reizen wordt door meevarende onderzoekers gewerkt aan projecten. Zo is er bijvoorbeeld altijd een mini-onderzeeër aan boord voor diepzeeonderzoek. Passagiers kunnen gratis gebruikmaken van kajaks. Er heerst wel een informele sfeer. Het schip biedt plaats aan maximaal 148 passagiers. Het aan land gaan kan daarom alleen bij toerbeurt plaatsvinden. Het zijn zeer exclusieve reizen met een bijbehorend prijskaartje. U kunt deze reizen uitsluitend boeken via Thika Travel.

• De H.R.H. Prins Albert II (voormalige World Discoverer) is in 2008 geheel gerenoveerd tot een stijlvol luxe viersterrenschip. Het biedt plaats aan maximaal 132 passagiers. De sfeer is formeler en gepaste kleding tijdens het diner wordt op prijs gesteld. Vanwege het aantal passagiers mag er niet als een groep aan land gegaan worden.

• Het zeer luxueuze, vijfsterrenschip Orion vaart uitsluitend in de wateren ten zuiden van Australië. Het biedt plaats aan maximaal 106 passagiers, waarmee u een uitzonderlijk en toch verfijnde reis naar het Rosszeegebied kunt maken.

• Het laatste schip is deze categorie is het klassieke, driesterrencruiseschip Delphin van Hansa Kreuzfahrten. Het schip is ijsverstrekt en kan maximaal 300 passagiers herbergen. Met dit aantal passagiers mag nog op een aantal plaatsen, zij het in kleinere groepen bij toerbeurt, aan land gegaan worden. Het expeditieteam is Duitstalig. Het is de goedkoopste korte cruise naar Antarctica. In 2009 werden de reizen aangeboden inclusief chartervluchten vanaf Dusseldorf voor circa €3000,-

Voor wie luxe een grote plaats inneemt en wie toch Antarctica wil zien (het zogenaamde panoramavaren), is er keuze uit een aantal zeer luxe cruiseschepen, die ieder seizoen een aantal reizen naar Antarctica maakt en schepen die incidenteel een reis naar Antarctica maken. Deze luxe scheepsreizen beginnen en eindigen vaak in de grote Zuid-Amerikaanse havens zoals Buenos Aires, Rio de Janeiro of Valparaíso.

LET WEL: tijdens deze reizen worden GEEN landingen op Antarctica gemaakt. U vaart alleen door het gebied. De schepen die Antarctica als vast programma hebben, zijn onder andere:

• De Veendam, een viersterrencruiseschip van de Holland Amerika Lijn met 1300 passagiers.

• De Star Princess, eveneens een viersterrencruiseschip, met 2600 passagiers.

• De Marco Polo, een driesterrenijsversterkt cruiseschip met maximaal 848 passagiers.

• De Discovery, het schip dat gebruikt werd in de televisieserie Love Boat. Het is nu een driesterrencruiseschip met maximaal 710 passagiers.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica