Antarctica

Swipe

Voorbereiding

Voordat u een reis naar Antarctica en/of de subantarctische eilanden gaat boeken, is het zaak u goed te beraden welke reis voor u de beste keuze is en in welke tijd de voor u belangrijkste elementen het beste tot hun recht komen. Uitgebreide beschrijving van de verschillende reizen en het verschil in perioden kunt u vinden in het hoofstuk ‘Bezienswaardigheden’. Wanneer u tot een keuze gekomen bent en u heeft geboekt, dan ontvangt u over het algemeen een informatiepakket met een adviespaklijst. Hierin staan de essentiële kledingstukken die u zeker mee moet nemen of die u eventueel kunt huren in Ushuaia.

Enkele van deze kledingstukken zijn:

• Een wind- en waterdichte jas, liefst 3/4

• Een regenbroek

• Rubberlaarzen (kaplaarzen met goed profiel). Tegenwoordig worden op steeds meer schepen de laarzen ter beschikking gesteld

• Muts, handschoenen en/of wanten

• Fleece trui(en)

• Goede schoenen voor aan boord, waar u niet mee uitglijdt.

In deze koude gebieden wordt altijd gewerkt volgens het laagjesprincipe. Het is beter om meerdere dunne laagjes over elkaar aan te trekken dan bijvoorbeeld één dikke trui. Thermo-ondergoed is altijd prettig om mee te nemen en te dragen, maar ook heel prijzig. Zeker voor reizen naar het Antarctisch Schiereiland en de Grandtour kunt u ook volstaan met een extra T-shirt, maillot of legging. Gaat u de Weddellzee in, de zuidpoolcirkel voorbij of naar de Rosszee waar de temperatuur aanzienlijk lager ligt, dan is deze speciale kleding toch wel noodzakelijk. Bij boeking ontvangt u veelal een volledige adviespaklijst met de voor u relevante informatie.

10 prachtige bestemmingen in Antarctica