Argentinië

Swipe

Het Chacogebied

Meer naar het noordoosten krijgen we de Chacovlaktes. Dit Chacogebied ligt tussen het noordwesten en Mesopotamië (het land van de rivieren). Het zijn de provincies Chaco, Formosa en een deel van Santiago del Estero. Je ziet er oneindige savannevlaktes met vaak ondoordringbaar struikgewas. Dit gebied loopt door naar Paraguay. De temperaturen zijn vaak tropisch en rond de rivieren en moerassen is het erg benauwd. Het landschap is saai, je ziet er veel katoenplantages en de bekendste bomen van het land, de quebrachobomen.

Het zijn geen mooie bomen, maar ijzersterk en dat moet wel in dit tropische savanneklimaat. Ze worden 20 tot 25 m hoog en het hout is zeer sterk. Ze bevatten veel looizuur, dat gebruikt wordt voor de bewerking van leer. In dit moeilijke klimaat kom je weinig interessante dieren tegen, behalve een reuzengordeldier, de tatú carreta (Priodonte maximus), met platte achterpoten en grote kromme voorpoten. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is in de Argentijnse winter of voor- of najaar. De temperaturen zijn dan aangenaam en het is niet zo vochtig. Want ‘s zomers kan het klam en tropisch warm zijn met veel muskieten en muggen.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Argentinië