Argentinië

Swipe

Vuurland

Vuurland, Tierra del Fuego, wordt ook wel de ‘teen van Argentinië’ genoemd. Het noordelijke deel is vlak met veengrond, een voortzetting van de Patagonische vlaktes met veel schapen. Maar hoe zuidelijker je komt des te bosrijker en bergachtiger het wordt. Helaas is al veel ontbost, maar een groot deel van de lengabossen zijn beschermd in een nationaal park: Parque Nacional Tierra del Fuego.

Vuurland heeft prachtige meren en langs het Beagle-kanaal, richting Chili lijkt het landschap op de fjorden van Noorwegen. Nu ben je op het zuidelijkste bewoonbare puntje van de wereld voor Antarctica, want na Isla Navarino en Kaap Hoorn is het echt ‘Finis Terrae’, de eindhalte van het Amerikaanse continent. Door de stromingen van de oceaan en de uitlopers van het Andesgebergte is het weer niet echt aangenaam. Vaak regent het er ’s zomers en waait er een harde straffe wind. De temperaturen liggen niet boven de 15 °C. De zomernachten zijn kort, zoals in Noord-Europa, de winternachten lang, maar de temperaturen zijn ‘s winters mild.

Langs en boven het Beagle-kanaal kun je de reuzenstormvogel (Macroneectes giganteus) een wat grijs gekleurde vogel waarnemen, maar ook de reuzenalbatros met een vleugelwijdte van ruim 3 m! De wateren rond Vuurland zijn rijk aan centolla, een grote krab, die zeker 1,5 m breed kan worden.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Argentinië