Argentinië

Swipe

Bezienswaardigheden

De 15 mooiste bestemmingen van Argentinië

1.  Buenos Aires
Een kennismaking met het ‘Parijs’ van Zuid-Amerika, Buenos Aires. Maar ook met de omgeving, zoals het gauchostadje San Antonio de Areco.
2.  Salta
De stad Salta is het vertrekpunt naar spectaculaire landschappen, zoals de Quebrada de Humahuaca in het noorden, of de Quebrada de las Flechas in het zuiden bij de wijnstad Cafayate.
3.  Tucumán
Een historische beschrijving van de stad, waar de onafhankelijkheid in 1816 werd gesloten. Met een verrassende omgeving vol met historie, zoals de ruïnes van Quilmes.
4.  De Grand Canyons
Vanuit de stad La Rioja gaat de reis langs de indrukwekkende nationale parken van Talampaya, Ischigualasto (el valle de la luna) en Las Quijadas. Terug in de tijd op zoek waar de dinosaurussen geleefd hebben.
5.  Posadas
Deze stad is een goed vertrekpunt naar de spectaculaire watervallen van Iguazú, de ruïnes van San Ignacio en nog meer junglegeheimen.
6.  Corrientes
Hiervandaan is de start naar het grote nog onbekende moerasgebied, Los Esteros del Iberá.
7.  Mendoza
De hoofdstad van de wijnen met zijn wijnbodega’s en een bezoek rondom de hoogste berg van Zuid-Amerika, Acongagua en de canons van Río Atuel.
8.  Córdoba
De tweede stad van Argentinië met een rijke historie. En een omgeving die op de Franse Auvergne lijkt vol met oude jezuïetenkloosters en sfeervolle dorpjes. Of een bezoek aan de Quebrada del Condorito (vallei van de condors).
9.  Mar del Plata
Een bezoek aan Mar del Plata, dat eens ‘de parel onder de badplaatsen’ was. Maar ook aan het mooie Pinamar en het ‘Belgische’ dorpje Ostende.
10.  Noordelijk merengebied 
      
Met het vredelievende ‘Alpenstadje’ San Martín de los Andes en de grappigste bomen van ‘t land, de araucaria. Maar ook een ontdekkingstocht naar de dinosaurussen.
11. Zuidelijk merengebied
      
Een van de mooiste natuurgebieden van Argentinië. Allemaal rondom de ‘Alpenstad’ Bariloche. Waar ook de beroemde stoomtrein, de Patagonië Express, rondrijdt.
12.  Puerto Madryn
Deze stad is het vertrekpunt naar het schiereiland Península Valdéz, waar je verwelkomd wordt door duizenden pinguïns, nieuwsgierige walvissen en argwanende zeeleeuwen.
13.  Patagonische kust
Op zoek naar wat Magellanes, Drake en ander avonturiers langs deze kust te zoeken hadden.
14.  Calafate
Niet ver van dit dorpje, aan de rand van het Andesgebergte liggen de mooiste en grootste gletsjers van het land, waaronder de beroemde gletsjer Perito Moreno.
15.  Vuurland
Het zuidelijkste puntje van de wereld met de stad Ushuaia. Van daaruit zijn excursies en boottochten door het Beagle-kanaal en naar de binnenlanden van Vuurland.

10 prachtige bestemmingen in Argentinië