Argentinië

Swipe

Actieve vakanties

Fietsen / Mountainbiken

Argentinië is een redelijk goed fietsland, want de meeste hoofdwegen zijn geasfalteerd. Wil je naar Patagonië dan wordt het moeilijker, niet alleen dat daar elke dag een zeer straffe wind staat, maar de meeste wegen zijn van grind, grove stenen of verhard zand (camino de ripio). In het noorden van het land is het vooral de hitte en de zon die tegenwerken. Rondom het merengebied in het Andesgebergte zijn de wegen goed, maar het is wel klimmen geblazen. Wil je toch gaan, realiseer je dan dat dit een land is met enorme afstanden. Goede kleding is zeer belangrijk én een gedegen voorbereiding, want in Patagonië kan het flink stormen met fikse buien. Neem altijd wat extra materiaal mee, maar vaak is in elke stad of dorp wel een fietsenmaker. Ook heb ik bij enkele steden fietsroutes uitgezet (zie Bariloche, San Martin de los Andes en Mendoza etc). In Argentinië een fiets vervoeren, per bus of vliegtuig, is geen probleem. Mountainbiken is erg populair en ‘s zomers worden in Patagonië (vooral het merengebied) en in de provincies Mendoza en Córdoba veel fietstochten georganiseerd. Je kunt in de meeste steden aldaar mountainbikes huren.

Golfen

Golf wordt gespeeld rondom en ten zuiden van Buenos Aires, bij de kustplaatsen en in de provincie Córdoba. Vooral in deze provincie stralen ze nog de oude Engelse traditie uit en de grote verenigingen hebben schitterende clubhuizen. In 2000 mocht Argentinië de wereldkampioenschappen organiseren, maar het blijft toch voor de Argentijnen een vrij elitaire sport.

Rafting

Voor rafting ga je naar de stad Mendoza, aan de rand van het Andesgebergte. Met zijn snelstromende rivieren is het er goed raften. In Mendoza zijn agentschappen die je allerlei tochten kunnen aanbieden, maar ook rondom Bariloche kun je je hart ophalen.

Sportvisserij

Het is een van de meest populaire sporten. Het seizoen is tussen november en april. Met zijn Atlantische Oceaankust, grote rivieren en vele bergmeren is Argentinië een waar visparadijs. Er worden vaak festiviteiten en wedstrijden georganiseerd. In het noordoosten zit veel dorado (brasem) en surubí. Bij de meren in het Andesgebergte vooral forel, baars en zalm.

Wandelen

Gebieden waar je goed en heerlijk kunt wandelen zijn op Vuurland, bij Bariloche rondom het Nahuel Huapi meer of bij San Martin de Los Andes, maar ook in en rondom de heuvels van de provincie Córdoba. Daar zijn vaak goede trails uitgezet. Ook zie je bij reisbureaus excursies met de mededeling ‘Trekking’. Dat lijkt stoerder dan het is, want het zijn vaak tochten van enkele kilometers.

Wintersport

In de maanden juli en augustus gaan steeds meer Argentijnen op wintersport, maar ook veel Europeanen hebben het ontdekt. De bekendste wintersportsteden zijn: Bariloche, San Martin de los Andes en Las Leñas, maar ook Ushuaia, Los Penitentes (bij Mendoza) en Caviahue worden steeds meer bezocht.

10 prachtige bestemmingen in Argentinië