Argentinië

Swipe

Communicatie

Telefoneren

Het landennummer van Argentinië is 54. Sinds enkele jaren is de telefoon geprivatiseerd en de belangrijkste aanbieders zijn Telecom en Telefónica Argentina. Nu kun je vrijwel in elke stad of dorpje rechtstreeks bellen naar een stad ergens in de wereld. Het telefoonverkeer is sinds de privatisering zeer goed geregeld. Je ziet overal op straat telefooncabines. Deze worden Cabinas Telefónicas (locutorio) of Centros de Llamadas genoemd, waar je kunt bellen tegen de normale tarieven, zonder een kaart of munt. Voor Nederland draai je eerst 00 dan 31 en vervolgens het netnummer zonder nul van de stad, daarna het abonneenummer. Voor België 00 32 en dan hetzelfde als hierboven.

Met je mobiel kun je ook bellen naar het thuisland, maar er is niet overal een goede dekking. In de steden zeker. Denk eraan dat je flink moet betalen.

Internet / E-mailen

Je kunt vrijwel bij alle Cabinas Telefónicas internetten en e-mailen. Ook wordt buiten aangegeven of ze ADSL of Velocidad rapida (snelle verbinding) hebben. Het kost bijna niets, je betaalt altijd voor minstens 15 min. (± e 0.25!). Ook kun je er faxen en printen.

10 prachtige bestemmingen in Argentinië