Bolivia

Swipe

Algemene informatie

Bolivia is het hoogste, het meest geïsoleerde en het meest indiaanse land van Zuid-Amerika. Het wordt vanwege de hoge ligging ook wel het 'Tibet van het Amerikaanse continent' genoemd. De naam Bolivia is afkomstig van de bevrijder van Zuid-Amerika, Simón Bolívar.

In de vlag van Bolivia zijn vele elementen van het land verwerkt: de rode horizontale baan vertegenwoordigt het bloed dat veelvuldig gevloeid heeft in de strijd om onafhankelijkheid en tegen dictaturen, de gele baan symboliseert de rijkdom van Bolivia in de vorm van mineralen en de groene baan het tropisch regenwoud dat bijna tweederde van het land in beslag neemt. In het embleem in het midden van de vlag zijn verder nog onder andere de condor, de lama, de zon en de bergen te zien.

Bolivia is landschappelijk bijzonder gevarieerd: je vindt er volstrekt kale pastel- en okerkleurige landschappen als die van een verlaten planeet, maar er zijn ook weelderige tropische regenwouden met een overvloed aan flora en fauna. Allerlei geografische zones en klimaatzones zijn aanwezig.

Bolivia is een primitief en een modern land. Op sommige plaatsen, met name op het platteland, lijkt de ijd een eeuw te hebben stilgestaan, alles is van een enorme eenvoud en het levenstempo is traag. Daartegenover staan de steden die voorzien zijn van alle gemakken, zoals goede hotels en restaurants en het openbaar vervoer tussen de steden is uitstekend.

63 Procent van de bevolking bestaat uit indianen die vaak nog een heel traditionele cultuur hebben en hun markten en fiëstas behoren tot de fascinerendste van Zuid-Amerika.

De geschiedenis van Bolivia is een van de turbulentste en meest explosieve van het continent: er vonden in het verleden zeer veel militaire coups plaats. Op dit moment is Bolivia echter een van de meest vreedzame, veilige en uitnodigende landen in Zuid-Amerika om te bereizen.

10 prachtige bestemmingen in Bolivia