Bolivia

Swipe

Los Valles

Los Valles bestrijkt een droog, bergachtig gebied tussen de voorheen rijke mijnstad Potosí, de koloniale parel Sucre, de moderne stad Cochabamba, het mediterrane Tarija en het moderne Santa Cruz. In de vreedzame valleien wordt door de Quechuasprekende bevolking veeteelt en landbouw bedreven en er wordt zelfs bij de zuidelijke Spaans aandoende stad Tarija wijn geproduceerd. Tussen het glooiende landschap liggen weliswaar vervallen maar charmante koloniale plaatsjes zoals in het departement van Cochabamba, Totora en Mizque en in Santa Cruz het vakantiestadje Samaipata met de nabijgelegen Incaruïnes El Fuerte en het ongerepte natuurpark Amboró. In dit gebied loopt de toeristische La Ruta de Che, die de voettocht volgt van de legendarische Argentijnse guerrillaleider Che Guevara.

In het uiterste noorden van het departement Potosí ligt het geologisch zeer gevarieerde Parque Nacional Toro Toro met onder andere fossielen, dinosaurus-voetafdrukken en onderaardse grotten.

Door het aangename klimaat, de vriendelijke bevolking en de geografische omstandigheden is er een eigen Valles cultuur ontstaan die tot uitdrukking komt in uitbundige feesten en vrolijke muziek.

10 prachtige bestemmingen in Bolivia