Bolivia

Swipe

Bezienswaardigheden

Een reis door Bolivia begint meestal in het spectaculaire, op 3600 meter hoogte gelegen La Paz, bekend om zijn levendige indianenmarkten. Vanaf hier is het makkelijk om haar afwisselende omgeving te bezoeken zoals de imponerende bergketen Cordillera Real met witte bergtoppen boven de 6000 meter; het aangename plaatsje Sorata vormt hier een prima basis voor trektochten en bergbeklimmingen. Een topper is de populaire downhill mountainbike tocht van La Cumbre bij La Paz (4600m) naar het paradijselijke plaatsje Coroico in het subtropische Yungas gebied.

Een bezoek aan het mystieke Titicacameer met aan zijn oevers de belangrijkste bedevaartplaats van Bolivia, Copacabana en het archeologische complex Tiwanaku in de buurt, doet de geest verrijken. Het Nationaal Park Sajama, in het departement van Oruro, met de hoogste berg (6542m) van Bolivia, is moeilijk te bereiken maar is één van de mooiste gebieden van de Boliviaanse Andes. Voor velen is het hoogtepunt van een reis door Bolivia de driedaagse jeeptocht door de Salar de Uyuni (het zoutmeer) en de bizarre bergwoestijn omgeving in het zuidwesten van het land. Hier mag je Tupiza met zijn woeste kloven en cactussen eigenlijk niet missen. De Spaanse invloeden zijn het best te zien in de aangename koloniale steden Potosí en Sucre. Op zondag is het een must de meest bekende indianenmarkt van Bolivia, te bezoeken in Tarabuco, een uurtje rijden vanaf Sucre.

Een wondertje, nog niet ontdekt door de toeristen, is het Toro Toro Nationaal Park bij Cochabamba met eeuwenoude fossielen en dinosaurussporen. Meer naar het oosten ligt het vreedzame valleien gebied met het aangename vakantieplaatsje Samaipata als centrum en niet hier ver vandaan ligt Santa Cruz, het belangrijkste economische centrum van het land. De onlangs uitstekend gerenoveerde jezuïetenmissies ten oosten van de stad zijn een bezoek waard en voor de avonturier ligt aan de grens met Brazilië het Nationaal Park Noel Kempff Mercado, volgens sommige biologen één van de beste natuurparken van het hele Amazonegebied om flora en fauna te spotten. Een goed alternatief is om een jungle- of pampatour te boeken in het Amazone plaatsje Rurrenabaque in het Departement Beni.

10 prachtige bestemmingen in Bolivia