Bosnië en Herzegovina

Swipe

Klimaat

Ten gevolge van de geografische ligging en de aanwezigheid van bergketens komen drie verschillende klimaattypen voor in Bosnië: een mediterraan, Centraal-Europees en alpien type. In het zuiden (Herzegovina) doet de Middellandse Zee zijn invloed gelden: de zomers zijn heet en droog, en de winters mild en zeer regenrijk (voorbeeld: Mostar).

In het noorden van het land komt het weer uit centraal Europa. Er heerst een landklimaat, met hete zomers en koude winters; de regen is gelijkmatiger over het jaar gespreid, maar valt toch wat meer in de zomer; de jaarlijkse neerslag is hier twee maal zo hoog als in Nederland of België. (voorbeeld: Banja Luka).

In de hogere delen van Bosnië krijgt het weer alpiene trekjes, met iets koelere, korte zomers, met aangename maximumtemperaturen, en gezien de zuidelijke ligging opvallend koude winters met veel sneeuw. Ook hier valt er heel veel regen, over het jaar gespreid, met een piek in de zomer (voorbeeld: Sarajevo).

Net als in Nederland en België is het in de zomer ‘s nachts vrij koel, met minimumtemperaturen, afhankelijk van de hoogteligging, tussen de 10 en 15 graden Celcius, in de kuststreek enkele graden hoger. De beste tijd om Bosnië te bezoeken is van mei tot en met oktober; de rest van het jaar geeft een behoorlijk hoge kans op kou, regen en wind. Maar in de winter vinden skiërs betrouwbare sneeuw rond Sarajevo.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosnië en Herzegovina