Bosnië en Herzegovina

Swipe

Gedragsregels

Uiteraard gelden in Bosnië-Herzegovina de gebruikelijke regels van gezond verstand, respect en beleefdheid. Mensen zijn uitzonderlijk gastvrij en zullen u van alles aanbieden. Steeds weigeren is onbeleefd, maar probeer ook iets terug te doen. Als u bij een restaurant de rekening wilt betalen, zorg dan dat u assertief en kordaat handelt, want uw gastheer of gastvrouw zal u proberen voor te zijn. Ook geen slecht idee is van huis enkele presentjes voor onvoorziene situaties mee te nemen. Een fles jenever of een doosje pralines doen het altijd goed.

Als u een heilige plaats betreedt, praat dan niet te hard en zorg dat u netjes gekleed bent. In kerken en moskeeën moeten in ieder geval de knieën en schouders bedekt zijn. De Bosnische moslims zijn wat betreft hoofdbedekking in moskeeën niet erg streng, maar voor vrouwen is het toch handig altijd om een dunne sjaal, die als hoofddoek kan dienen, in de tas te hebben. De schoenen moeten altijd uit, alvorens een moskee betreden kan worden. Diezelfde regel geldt trouwens bij mensen thuis meestal ook. In orthodoxe kerken mag u uw rug niet naar het altaar keren.

Het verleden ligt gevoelig in Bosnië. Begin niet meteen over de oorlog als u net iemand heeft ontmoet. Sommige mensen willen er helemaal niet over praten, anderen juist graag. Als iemand extreem-nationalistische taal begint uit te slaan, kunt u maar het beste subtiel op een ander onderwerp overgaan. Er tegenin gaan heeft toch geen zin.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosnië en Herzegovina