Bosnië en Herzegovina

Swipe

Gezondheid

Drinkwater

Het water uit de kraan is overal drinkbaar en meestal van goede kwaliteit. Bosniërs zelf prefereren niettemin mineraalwater. Water uit fonteinen – die bijvoorbeeld voor moskeeën staan – kunt u ook gewoon drinken en hetzelfde geldt voor natuurlijke bronnen in de bergen. Met water uit rivieren dient u voorzichtiger te zijn, omdat daar vaak afval in geloosd of gestort wordt. In het algemeen geldt: hoe hoger in de bergen u bent, hoe veiliger het water is.

Eten

Het eten in restaurants én bij mensen thuis is meestal goed. Maag-darmproblemen bij toeristen hebben meestal met gewenning aan andersoortig eten te maken, niet met gebrekkige hygiëne.

Vaccinaties

Voor een bezoek aan Bosnië zijn vaccinaties niet verplicht. De autoriteiten raden wel vaccinaties tegen hepatitis A en B, tetanus, difterie, polio en tyfus aan, maar de kans op besmetting met een van deze ziektes is voor de gewone toerist erg klein.

Zorg

De kwaliteit van de openbare gezondheidszorg laat te wensen over. De artsen zijn vaak wel goed opgeleid, maar het ontbreekt aan apparatuur en andere voorzieningen. In de meeste steden zijn wel goede private doctoren. De Nederlandse ambassade kan u daarover adviseren. In grotere steden zijn voldoende apotheken (apoteka).

Kuuroorden

De Romeinen gebruikten de thermale baden en mineraalbronnen. Nog steeds zijn er in Bosnië talloze kuuroorden, hoewel de meeste nogal vervallen zijn. De betere kuuroorden zijn Ilidža en Fojnica bij Sarajevo, Laktaši bij Banja Luka en Mijecanica in het Kozaragebergte.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosnië en Herzegovina