Bosnië en Herzegovina

Swipe

Mijnen

Er zijn landmijnen in Bosnië-Herzegovina, maar dat wil niet zeggen dat het land onveilig is. Het aantal slachtoffers van mijnen is de laatste jaren sterk afgenomen. In 2007 kwamen vijf burgers en drie mijnruimers om, 22 mensen raakten gewond. Er is nog nooit een ongeluk met een toerist gebeurd. Om dat zo te houden dient u zich aan een aantal regels te houden:

-, Blijf weg uit gebieden die met linten zijn afgezet of waar bordjes met de tekst “pazi mine” staan.
-, Blijf weg uit verlaten dorpjes en stukgeschoten gebouwen.
-, Kom alleen in gebieden die duidelijk door mensen begaan zijn. Verharde wegen, karrensporen, duidelijke voetpaden, gemaaid gras en plekken waar vee loopt zijn altijd veilig.
-, Als u in de ongerepte natuur gaat wandelen, informeer dan eerst naar de mijnensituatie. De mijnen liggen vooral op de voormalige frontlinies in de bergen. Genoeg natuurgebieden zijn echter helemaal mijnenvrij. In andere gebieden zijn veilige uitgezette wandelingen. Als u toch in een regio waar mijnen liggen wilt wandelen, neem dan altijd een gids mee.

U kunt informatie inwinnen bij Green Visions (zie ecotoerisme), bij een van de vele bergbeklimmersclubs van het land of bij het Mine Action Center:

Tvornicka 3
71000 Sarajevo
[email protected]
www.bhmac.org

Het Mine Action Center, dat de mijnopruiming coördineert, hoopt in 2009 het sein “mijnveilig” te kunnen geven. Dat betekent dat er vanaf dat jaar geen burgerslachtoffers meer zouden vallen. In 2019 zou Bosnië volledig mijnenvrij moeten zijn. Voor het laatste nieuws op het gebied van landmijnen in Bosnië- Herzegovina, kunt u ook kijken op de website: http://www.bhmac.org.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosnië en Herzegovina