Bosnië en Herzegovina

Swipe

Uitgaan

Bioscoop

Grote en middelgrote steden hebben één of meer bioscopen. De meeste films zijn in het Bosnisch nagesynchroniseerd. Uitzondering is Obala Meeting Point (Hamdije Kreševljakovica 13, Sarajevo), die met ondertitels werkt. In deze bioscoop organiseert ook Kriterion Sarajevo, een project ondersteund door het gelijknamige Amsterdamse filmhuis, zijn filmvertoningen. Het is de bedoeling dat Kriterion in de toekomst zijn eigen locatie krijgt. Op het Filmfestival Sarajevo zijn alle films in het Engels ondertiteld.

Concerten

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen een concert bezoeken van het Filharmonisch Orkest Sarajevo (Obala Kulina Bana 9). Het bekendste pop- en rockpodium van Sarajevo is Sloga (Mehmeda Spahe 20). In heel het land treden in kleine cafés en bars vaak traditionele muzikanten op. Jazzcafés met livemuziek zijn de laatste tijd in opkomst.

Theater

In Sarajevo, Tuzla en Banja Luka zijn bekende theaters. De meeste stukken zijn in de locale taal, maar af en toe treden er ook internationale gezelschappen op. Elk jaar in september is er een internationaal theaterfestival in Sarajevo.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosnië en Herzegovina