Brazilië

Swipe

Ontbijt in hotels

In hotels wordt bij het ontbijt een aantal fruitfrisdranken op een, al of niet tropisch aangeklede tafel gepresenteerd. Meloensap, sinaasappelsap enzovoort. De vruchten zelf staan ook uitgestald: manga’s, nectarines, sinaasappelen, schijven ananas, watermeloenen en dat alles vers van de boom met de zon er nog in.

Er zijn diverse soorten brood en beleg; kaas, jam, ham. Er is ook warme melk met cornflakes en bacon, roerei, bonen in saus. En dan natuurlijk koffie en thee. In de hotels in het noordoosten schenken bahiana’s in de eigen bahia-kleding de koffie in, zo veel en zo vaak u wilt. Neem de tijd voor het ontbijt en geniet ervan, ook al is men thuis gewend niet veel aandacht aan een ontbijt te besteden.

Een goede raad is om in Brazilië bij het ontbijt flink te drinken en te eten zodat men er even tegen kan. Want het lunchuur is op het heetst van de dag en als men dan trek krijgt en men ‘ergens’ wat wil gaan eten kan dat wel eens riskant zijn. Beter is dan maar te wachten tot het tijd is voor de avondmaaltijd.

10 prachtige bestemmingen in Brazilië