Brazilië

Swipe

Trein

Anders dan in Europa is er geen treinnetwerk tussen de grote steden. Rails vervoeren vracht, geen passagiers op en paar uitzonderingen na. Behalve de historische lijn Santos-São Paulo naar Corumba in de Pantanal en Santa Cruz in Bolivia loopt er een spoorlijn van Natal langs de noord-oostelijke kusthoofdsteden, via Belo Horizonte naar Rio de Janeiro en een noord-zuidlijn Brasília-São Paulo naar Montevideo in Uruguay, met een aftakking naar Porto Alegre. Ook Vitória en Goiânia zijn per trein bereikbaar. Behalve deze intercitylijnen zijn er ook nog enkele provinciale treinverbindingen.

Waar de busdiensten zeer frequent én stipt zijn gaat over de trein het mopje dat men moet vragen hoe laat vandaag de trein van ’s?morgens half tien vertrekt. En het antwoord zou dan zijn: Het is nog niet bekend of die vandaag wel gaat.

Er zijn plannen de treinen en de organisatie van het treinverkeer te verbeteren, want zeker in de dichtbevolkte gebieden zijn de verkeersproblemen op de weg te vergelijken met die in de Randstad van Nederland.

10 prachtige bestemmingen in Brazilië