Brazilië

Swipe

Reizen naar Brazilië

Wie naar Brazilië reist, kan kiezen voor een geheel of gedeeltelijk verzorgde reis, of geheel op eigen houtje gaan. Maar wat men ook doet, men zal altijd een keuze moeten maken uit de aanbiedingen van de vele vervoersmaatschappijen en reisorganisaties die u graag naar Brazilië willen brengen en onderweg willen verzorgen. De keuze die u maakt zal afhangen van uw persoonlijke overwegingen. Voor de een zullen betrouwbaarheid, service en kwaliteit doorslaggevend zijn, de ander zal meer op de kosten letten. Sommigen zullen de voorkeur geven aan een reisorganisatie waarmee al eerder goede ervaringen elders in de wereld werden opgedaan, terwijl anderen liever in zee gaan met specialisten in Brazilië-reizen.

Tegenwoordig kan men nog maar op één manier naar Brazilië reizen en dat is per vliegtuig. Nog geen veertig jaar geleden ging bijna iedereen per boot. Wie nu graag met de boot wil, kan mee met de Holland-Amerika Lijn die een cruiseschip in de vaart heeft met de naam van de thuishaven ‘Rotterdam’ op de boeg. Maar dat schip vertrekt vanuit Noord-Amerika waar de trip ook weer eindigt. Desondanks is deze mogelijkheid toch op deze website opgenomen, want Nederlanders zijn tenslotte met de zee vertrouwd.

Luchtvaartmaatschappijen hebben de markt overgenomen. Vanaf Amsterdam bieden enkele vliegmaatschappijen rechtstreekse (retour)vluchten aan. Alle toestellen zijn altijd afgeladen vol. Andere grote Europese maatschappijen vliegen vanaf Londen, Parijs, Frankfurt, Lissabon, Porto, Rome en Madrid naar Brazilië. Wie uitsluitend een retourvlucht naar Rio de Janeiro of São Paulo wil boeken kan last-minute charters vinden, die vaak honderden euro’s goedkoper zijn.

De prijzen zijn het hoogst van december tot februari. Van maart tot november zijn er zeer goedkope aanbiedingen, vooral in maart, april, mei en oktober/november. Als u in de gelegenheid bent de datum van uw vertrek aan te passen aan het aanbod dan zijn uw dagblad en internet goede gidsen. Koop uw ticket echter wel bij een bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden aangesloten reisbureau, vliegwinkel of hoe deze boekingskantoren ook mogen heten. Vraag dan ook met welke maatschappij gevlogen wordt, of men onderweg moet overstappen, hoe lang de wachttijd dan is en hoe lang de totale vlucht duurt.

Reizen naar

10 prachtige bestemmingen in Brazilië