Brazilië

Swipe

Bezienswaardigheden

Onder bezienswaardigheden worden per staat de belangrijke steden, regio's en de historische of moderne attracties beschreven.

De persoonlijke top-5 bezienswaardigheden van Brazilië expert Jaap Dekker

1. Rio de Janeiro

Wie in Brazilië is geweest hoort te kunnen vertellen over Rio: Rio de Janeiro met het suikerbrood, het Christusbeeld, het maracanastadion en de 3 km lange boulevard Copacabana.

2. Ouro Preto en Salvador

Je moet ook een van de oude steden bezocht hebben, waar de koloniale rijkdom te zien is. Je moet kiezen tussen het originele goud-dorp Ouro Preto, waar ook de beeldhouwer O Aleijdinho actief was of Salvador, met een levendig centrum waar de bezoeker de mix van Afrikaanse, Indiaanse en Europese cultuur kan beleven en rijke historische gebouwen kan bezoeken.

3. Architectuur van Oscar Niemeijer 

 Het verhaal over het ontstaan van de nieuwe hoofdstad Brasilia wordt nog indrukwekkender bij het zien van het stedenbouwkundig concept en vooral de prachtige authentieke architectuur van Oscar Niemeijer. 

4. De Pantanal 

 Natuurlijk mag het fascinerende natuurschoon niet gemist worden.Als u moet kiezen tussen het imposante Amazonegebied en de Pantanal, dan zou mijn advies het laatstgenoemde natuurgebied zijn, omdat het opener is, meer gelegenheid geeft om van de vogelrijkdom te genieten.

5. Strand

Wie Brazilië zegt, zegt strand. De Braziliaan voelt zich een bevoorrecht mens. God heeft hem drie –gratis- dingen gegeven de zon, de zee en de liefde.

10 prachtige bestemmingen in Brazilië