Brazilië

Swipe

Hotels en motels

Door heel Brazilië heen vindt men hotels en motels in alle prijsklassen. Reserveren is alleen nodig voor groepen en tijdens evenementen. Gezien het grote aanbod waaruit vaak moeilijk een keuze te maken is wordt aangeraden om voorlopig slechts voor één nacht te boeken. Als de keuze dan toch niet gelukkig blijkt kan men zich in de omgeving verder oriënteren en alsnog na een nacht verhuizen.

Zodra men ergens in een hotel gearriveerd is doet men er goed aan de rollen te verdelen. Wie past op de spullen? Wie gaat in het hotel naar boven? Een veilige, maar wel tijdrovende manier is de bagage bij een trein- of busstation in verzekerde bewaring te geven, dan een hotel te zoeken en daarna terug gaan om de bagage op te halen.

Motels hebben een andere functie als in Europa. Verhalen over hotels waar gasten worden lastiggevallen door vrouwen met amoureus-commerciële bedoelingen zijn voor zover bekend niet juist, maar bij motels is dat anders. Daar moet u per uur betalen en is een boeking alleen interessant als u ergens een dame hebt getroffen, die bereid is een uurtje met u mee te gaan; tegen vergoeding. In de officiële ‘VVV’-gidsen staan die motels dan ook geclassificeerd met 5, 4, 3 of 2 hartjes. Daar doen de Brazilianen niet moeilijk over.

Bij lowbudgethotels zijn enkele extra aandachtspunten nodig. Is de prijs per dag of per uur? Is dat laatste het geval, dan is én de prijs én de sfeer niet wat u zoekt. Sommige verouderde hotels bieden voor een lage prijs overnachtingen aan, maar hebben vier tot acht (stapel) bedden in de kamers gezet. ’t Is maar dat u het weet en zich afvraagt of u dat wilt.

De indeling low budget, middenklasse en topklasse is betrekkelijk en afhankelijk van de beschreven plaats. Is het een toeristische topper of niet? Naar de prijzen van 2011 betekent

•, Low budget, maximaal 20.

•, Middenklasse, maximaal 50.

•, Topklasse, 50 tot 150 dollar, alles per persoon per nacht.

Bij de lowbudgetaccommodaties zijn de prijzen voor meerpersoonskamers soms per kamer en niet per persoon.

10 prachtige bestemmingen in Brazilië