Brazilië

Swipe

Muggenbeten

Bezoekt men een tropisch waterrijk gebied dan is de kans op muggenbeten zeer groot. Een goed middel om de muggen op afstand te houden is het eten van knoflook, maar dat is niet plezierig voor de reisgenoten, tenzij die hetzelfde doen.

Men moet alle lichaamsdelen zoveel mogelijk bedekt houden (dus lange mouwen en geen korte broek). Op de fazenda’s in de Pantanal en het Amazonegebied zijn de slaapgelegenheden meestal van muskietengaas voorzien bij deuren en ramen. Let er op, voordat men gaat slapen dat die goed gesloten zijn en dat het slaapvertrek vrij van muggen is. Men kan zichzelf ook in zo’n gaas hullen en dat moet men zeker doen als men buiten in een hangmat gaat slapen.

Neem in uw reisapotheek een middel mee op basis van camphenol waarmee de jeuk getemperd kan worden. Drogisterijen in Brazilië hebben soortgelijke middelen en in specifieke muggengebieden staan die vaak zelfgemaakte huismerken vooraan op de toonbank. Deze middelen zijn verder onschadelijk en men kan beter zo’n verkoelend middel gebruiken dan dat men ertoe overgaat de huid plaatselijk open te krabben met daardoor een grote kans op infectie.

10 prachtige bestemmingen in Brazilië