Brunei

Swipe

Uw gedrag

De gedragscode in Brunei is min of meer hetzelfde als in de rest van de regio. De plaatselijke samenleving is behoorlijk conservatief islamitisch. Dat blijkt onder andere uit het feit dat alcoholisce drankjes niet verkocht mogen worden. Niet-moslims mogen echter wel in beperkte mate drank importeren.

En dan zijn er de kledingvoorschriften. Het advies aan westerse dames is om zedige jurkjes, bloesjes en T-shirts te dragen; dat wil zeggen niet te veel bloot.

Over het algemeen zijn de mensen zeer hartelijk en bijzonder vriendelijk. Vermijd echter discussies over politiek en vooral ook over religie. Het bekritiseren van de koninklijke familie wordt ten sterkste afgeraden. Alles bepraten zit – in tegendeel tot de Europese cultuur – niet in hun cultuur.

Wees ook voorzichtig met het (letterlijk) aanraken van mensen. Kijk onder andere bij het handenschudden even de kat uit de boom. Mannen geven vrouwen meestal geen hand en omgekeerd. Een vriendelijke glimlach in combinatie met een knikje eventueel samen met een apa kabar? (hoe gaat het met u?), werken ook.

Zoenen in het openbaar is not done. Het praktiseren van homoseksualiteit is verboden. Net zoals in de rest van Azië is de linkerhand haram (onrein) en de rechterhand halal (schoon, rein). Met die hand wordt dan ook gegeten. Gebruik nooit uw wijsvinger om iets aan te wijzen maar uw duim.

5 prachtige bestemmingen in Brunei