Brunei

Swipe

Openbaar vervoer

Taxi's Brunei

Om te beginnen zijn er natuurlijk de taxi’s in een opvallend blauwe kleur. Die zijn voorzien van een meter en voor Europese begrippen redelijk van prijs. In Bandar Seri Begawan is er een taxistandplaats bij de grote parkeerplaats aan de Jalan Cator. Ook bij de meeste grote hotels en de winkelcentra zijn er taxi’s te vinden.

Busdiensten Brunei

Daarnaast zijn er regelmatige busdiensten met comfortabele busjes. In BSB zijn er totaal 6 buslijnen: the Eastern line, the Southern line, the Western line, the Central line, the Circle line en ten slotte the Northern line. Busdiensten beginnen ‘s morgens om 06.30 uur en om 18.00 uur stopt deze tak van het openbaar vervoer. Het is de bedoeling dat er gedurende de hele dag om de 15 minuten een bus langskomt.

Watertaxi's Brunei

Daarnaast zijn er ook nog watertaxi’s. Indien u de oerhoofdstad van Brunei, Kampong Ayer (letterlijk Waterdorp) wilt bezoeken, wat trouwens een aanrader is, dan moet u wel gebruikmaken van deze vorm van openbaar vervoer. Op diverse plaatsen bevinden zich haventjes op de oever van de Bruneirivier. Vraag in uw hotel of aan een van de lokale bewoners, wat u ongeveer zou moeten betalen en onderhandel over een prijs met de schipper. Bedenk: tawar-menawar is een sport, geen gevecht!

Naar verder afgelegen gebieden kunt u een speedboot nemen, te herkennen aan de typische blauwe kleur.

5 prachtige bestemmingen in Brunei