Bulgarije

Swipe

Taal

De voertaal in Bulgarije is Bulgaars, men gebruikt het Bulgaarse alfabet, afgeleid van het cyrillisch. Voor de gemiddelde vakantieganger is het onbegonnen werk om het te lezen of te spreken. Het is wel erg handig om enige basiskennis van het Bulgaarse alfabet te hebben (al was het maar om tijdig een plaatsnaam te kunnen ontcijferen).

In de toeristengebieden en op belangrijke doorgaande wegen wordt in veel gevallen ook het Latijnse alfabet gebruikt, dat is voor ons een stuk handiger. In de toeristengebieden, in hotels en op campings kan men zonder uitzondering met Engels of Duits terecht. En, áls u met een Bulgaar in gesprek komt, houdt u er dan rekening mee dat ‘ja’ knikken ‘nee’ betekent en omgekeerd?

Daarnaast wordt ook Turks gesproken, niet alleen door de Turken, maar ook door een belangrijk deel van de Roma. Langs de grens met Roemenië wordt bovendien Roemeens, langs de grens met Griekenland Grieks gesproken.

Sol Marina Palace

Het 4-sterren hotel, Sol Marina Palace is een uitstekende plek voor een onvergetelijke zomervakantie in Bulgarije. Op het dak van het hotel...

v.a. 444 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije