Bulgarije

Swipe

Toerisme

Bulgarije biedt inmiddels velerlei soorten toerisme, hoewel de strandvakanties en de wintersportvakanties nog steeds duidelijk de boventoon voeren en dat voorlopig nog wel zullen blijven doen ook. Dat er meer mogelijkheden zijn bewijst het onderstaande. Behalve de al genoemde manieren van Bulgarije beleven, vindt u ook informatie over onder andere bergbeklimmen en wildwatervaren, over wandelen en speleologie. Verder komt fietsen aan de orde en, niet te vergeten, het spotten van vogels.

Wellicht is Bulgarije nog wat minder op toeristen ingesteld dan een gekend vakantieland, het lijkt een kwestie van tijd en West-Europa weet de weg naar het Balkanland te vinden. Niet alleen vanwege de recreatiemogelijkheden, de prijzen zullen daarbij zeker een belangrijke rol spelen. In de typische toeristengebieden vindt u nu al alles wat de verwende toerist verlangt, variërend van surfmogelijkheden, skiën en langlaufen, tot een bruisend nachtleven. Rustzoekers hoeven niet ver te gaan. Bij wijze van spreken vindt men het vertier in de straat en de rust direct om de hoek. Zonder dat ze elkaar dwarszitten.

In 2012 boekte Bulgarije 13 miljoen overnachtingen. Ook in dit land geven de Duitsers leiding aan het aantal toeristen. In de resorts aan de kust wordt u dan ook per definitie in het Duits aangesproken. Het aantal Duitsers dat het land bezocht bedroeg in dat jaar 375.000, gevolgd door 337.000 Roemenen, evenveel als de Russen die Bulgarije herontdekt hebben. Ter vergelijking: in 2000 bezochten slechts 10.300 Russen Bulgarije. De Britten bezetten op afstand een vierde plaats met 166.000 toeristen. De Belgen kwamen met een aantal van 35.300 en de Nederlanders, toch wereldvermaard om hun reislust en hun drang om nieuwe gebieden te ontdekken, bleven hen maar net voor met 35.700 bezoekers.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije