Bulgarije

Swipe

Bergbeklimmen en -wandelen

De structuur van het Bulgaarse landschap maakt het beklimmen van bergen en het wandelen in de bergen op veel plaatsen mogelijk. U heeft een gids nodig die via een ter plaatse opererende touroperator of toeristenorganisatie niet moeilijk te vinden is. Ook voor een simpele wandeling in de bergen is het niet onverstandig om een begeleider mee te nemen. Hoewel er uitstekende kaarten voorhanden zijn, er zijn weinig wandelpaden uitgezet als u zich wat verder de bergen in wilt begeven.

De mensen die deze activiteiten ook op andere plaatsen beoefenen, weten als geen ander dat alleen de bergen ingaan in een onbekend gebied vragen om problemen is. Op veel plaatsen is het ook voor beginnende wandelaars eenvoudig om een bergwandeling te maken die wat verder gaat dan een rondje om de plaats van waaruit u dat wilt doen. Voor hen geldt die stelling onverkort, of misschien nog wel in verhoogde mate.

Bergwandelingen zijn vrijwel overal te maken, het zwaardere werk is evenwel ook op veel plaatsen mogelijk. Te denken valt aan de omgeving van de Malyovitsa in het Rilagebergte (zeer populair, ook voor rotsklimmers) de Vihren in het Piringebergte, de blauwe rotsen nabij Pliven of de talrijke mogelijkheden in de Stara Planina, zoals bij Belogradchik of bij Vratsa.

Veel informatie over bergbeklimmen en -wandelen vindt u op de site van de Bulgaarse bergsportvvereniging: http://www.bgclimbing.com, zowel in het Duits als in het Engels.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije