Bulgarije

Swipe

Stranden Bulgarije

Bulgarije’s strandleven speelt zich geheel af aan de kust van de Zwarte Zee. Als u daar als zomertoerist nietsvermoedend in uw blootje een zonnebad neemt kunt u nauwelijks vermoeden dat het er geweldig kan spoken. De zeer sterke noordoostenwind laat u in de herfst en in de winter ervaren waaraan de zee zijn naam dankt en u kunt zich nauwelijks voorstellen dat u aan hetzelfde water staat als waar u uw jongste telg surfen leerde vanwege de kalmte van de zee. De Turken gaven hem z’n naam vanwege zijn onstuimigheid gedurende het najaar en de winter.

De kustlijn is bijna 400 kilometer lang en op zeer veel plaatsen kunt u er genieten van het strandleven. De Bulgaren praten over het noordelijke strand, zeg maar vanaf de grens met Roemenië naar het zuiden, en een zuidelijk strand met Bourgas als centrum. Het noorden met het Goudstrand (Goudenstrand) als middelpunt is ongetwijfeld het bekendst. Het landschap is hier, voor de natuurliefhebber ook het fraaist. Er zijn rotsen die op sommige plaatsen loodrecht uit de zee oprijzen, soms wel meer dan 80 meter hoog en er zijn kleine strandjes te vinden waar u het idee krijgt dat deze er speciaal voor u zijn neergelegd.

Niettemin, het Goudstrand nabij Varna is vooral bekend vanwege de vele faciliteiten die het biedt aan de meest verwende zon- en zeezoeker. Het strand loopt aan de ene kant glooiend af in de kalme zee, aan de andere kant wordt de scheiding aangebracht door beboste hellingen. En dan de breedte van het strand. Op sommige plaatsen is het strand bijna 100 meter breed, bedekt met fijn zand wat het tot een extra belevenis maakt.

Behalve dat er zich vele hotels aan het strand en in de aangrenzende bossen bevinden zijn er ook tal van faciliteiten die het verblijf daar op een andere manier veraangenamen voor degene die ernaar op zoek is. Cafés, barretjes en (fast-food)restaurants zijn in ruime mate aanwezig. Maar ook de meer gerenommeerde restaurants ontbreken niet, vele met eigen specialiteiten, waarbij de visrestaurants uiteraard in belangrijke mate vertegenwoordigd zijn.

Ook op sportief gebied zijn er tal van faciliteiten, er zijn mogelijkheden tot zeilen, surfen, parasailen, waterskiën en tal van andere zaken waarmee men zich aan een strand vermaakt. De meeste hotels beschikken trouwens ook over zoetwaterzwembaden en er zijn tennismogelijkheden in overvloed. Als u eens een kijkje wilt nemen in het achterland dan is een fiets huren geen enkel probleem. Op verschillende plaatsen zijn inmiddels ook bromscooters gesignaleerd.

De omgeving van het strand kent een rijk nachtleven met nachtclubs en disco’s die tot in de kleine uurtjes geopend zijn.

Vakanties aan de kust zijn een traditioneel onderdeel van Bulgarije’s vakantieaanbod. Ongeveer 70% van de toeristenstroom is geconcentreerd op het gebied aan de Zwarte Zee. Het aanbod van hotels en resorts in dat gebied komt dan ook overeen met deze cijfers en is 60% van het gehele aanbod in het land. De strandresorts en kuststeden bieden tal van mogelijkheden voor familie-, relax- en actieve vakanties. Er worden cursussen georganiseerd in sporten als surfen, waterskiën, duiken en onderwatervissen.

De jachthavens van Balchik, Varna, Nessebâr en Bourgas bieden mogelijkheden voor zeilsport met de benodigde en gebruikelijke services. Verder zijn er in de regio routes voor wandelaars, fietsers en ruiters uitgezet, wordt er foto- en ecotoerisme aangeboden en kunt u er natuurreservaten of plaatsen waar archeologische opgravingen plaatsvinden bezoeken.

De Blauwe Vlag Award is een internationale erkenning voor schone stranden en zuiver water. Er is een aantal resorts dat deze prestigieuze onderscheiding ontving te weten Labena, Primorsko Zlatni Pyassatsi, Sunny Day Nessebâr, Pomorie en Kiten.

Rondreizen

Groepsrondreis Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve...

v.a. 1019.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije