Bulgarije

Swipe

Vogelspotten

Er zijn twee seizoenen in Bulgarije voor het spotten van vogels. Er is volop gelegenheid om uw vakantie op deze manier door te brengen. Bulgarije kent een keur aan vogels, zowel vogels die Bulgarije als standplaats hebben als migrerende vogels. In Bulgarije zijn meer dan 400 soorten vogels waargenomen en er zijn tientallen plaatsen waar u ervan kunt genieten. Er is een grote variëteit aan vogels, elk met hun eigen broed- of overwinteringsgebied. Zo zult u in het Rhodopigebergte andere vogels waar kunnen nemen dan aan de kust van de Zwarte Zee.

Afhankelijk van wat de rest van de familie wil kan men dus een plaats kiezen en van daaruit, al dan niet in georganiseerd verband, op pad gaan. Er zijn ook plaatsen waar u op specifieke tijdstippen specifieke vogelsoorten aantreft. Aan het Srebârnameer bijvoorbeeld vindt u in het voorjaar broedende kolonies pelikanen en rond Bourgas treft u weer grote concentraties ooievaars aan. Het is deze vogel, die overigens in vrijwel geheel Bulgarije voorkomt, die de lente inluidt. De Bulgaren hebben de winter pas achter zich als ze de eerste ooievaars met eigen ogen hebben waargenomen.

Inlichtingen over het vogelleven in Bulgarije en tal van wetenswaardigheden over plaatsen waar u vogels kunt observeren kunt u opvragen bij de Bulgaarse Sociëteit voor Bescherming van Vogels, postbus 50, 1111 Sofia, Tel. 00359 2 979 9500. Ook via hun website zullen weinig vragen onbeantwoord blijven.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije