Bulgarije

Swipe

Verblijf

Campings/kamperen

De kampeerder vindt in Bulgarije steeds meer mogelijkheden. Veel campings hebben in het verleden hun poorten moeten sluiten. Met het opkomend toerisme zijn ook de kampeermogelijkheden echter weer toegenomen. Raadpleeg vooraf het toeristenbureau dat zich in een grotere plaats nabij bij de plaats van uw voorgenomen bestemming bevindt. 

‘Wild kamperen’ is niet toegestaan (en bovendien niet ongevaarlijk), ook uw camper mag u niet 'zomaar ergens' neerzetten. Als men u betrapt kunt u op een boete rekenen. Op het platteland is het niet zo moeilijk om een boer te vinden op wiens grond u uw tenten op mag slaan.

Hotels

Alle hotels bieden voldoende verzorging, afhankelijk van de categorie waarin ze zijn ingedeeld. Ook campings en pensions zijn in categorieën ingedeeld. Verwacht echter niet dezelfde verzorging als die in hotels waar men gewend is aan toeristen uit West-Europa. In de toeristengebieden valt het allemaal best mee, in de hotels in de steden en op het platteland laat men nog wel eens een steekje vallen. Zo kan het voorkomen dat u in een luxehotel een karig ontbijt krijgt voorgezet. Aanbevolen hotels vindt u in de rechterkolom van deze webpagina.

Permanent verblijf

Als u voor onbepaalde tijd (= langer dan 3 maanden) in Bulgarije verblijft, ongeacht of dat voor uw werk of voor uw plezier is, dan is er sprake van een permanent verblijf. U heeft dan een speciale verblijfsvergunning nodig die u, wat behandeling betreft, gelijk stelt aan iemand met de Bulgaarse nationaliteit. U wordt dan in het bezit gesteld van een zogenaamd ‘blauw paspoort’.

Personen met een buitenlandse nationaliteit die in het land voor minimaal USD 250.000 hebben geïnvesteerd worden eveneens beschouwd als Bulgaars ingezetenen.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije