Cambodja

Swipe

Cambodja

Cambodja is een land dat op dit moment, langzaam maar zeker, ontdekt wordt als vakantiebestemming. In Cambodja vindt u een van de meesterwerken van Aziatische culturele wonderen: Angkor Wat. De verschrikkelijke burgeroorlog zorgde ervoor dat het lange tijd niet mogelijk was om veilig in Cambodja te verblijven. Het land was volkomen geïsoleerd van de rest van de wereld. Na dertig jaar bloedige burgeroorlog, waarin duizenden onschuldige mensen op gruwelijke wijze werden vermoord, leeft de Cambodjaanse bevolking sinds 1999 weer in vrede. De strijd tussen de Rode Khmer en de regering heeft zijn sporen achtergelaten. Deze sporen vindt u in de ziel van de mensen die in Cambodja leven. De fysieke sporen vindt u terug in de vele `killingfields’, de getuigen van deze verschrikkelijke periode in de Cambodjaanse geschiedenis.

Nu, in de21ste eeuw, is het veilig om Cambodja te bezoeken. De inwoners van Cambodja zijn zich na de vrede gaan richten op het toerisme. U zult dan ook overal vriendelijk en gastvrij ontvangen worden. In 25 jaar kan er werkelijk veel veranderen in een land.

De buurlanden Vietnam en Thailand, die al jaren lang door stromen buitenlandse bezoekers worden bezocht, hebben er een geduchte concurrent bij gekregen. Met name bezoekers uit Zuidoost Azië, waaronder veel Chinezen en Japanners, stromen naar Cambodja toe en met name naar het tempelcomplex van Angkor Wat. Cambodja, een land van tropisch oerwouden, bijna mythische rivieren, waaronder de Mekong, eeuwenoude tempels en prachtige stranden, waaronder het toeristische, maar zeer gezellige Sihanoukville.

Foto Onze Cambodja Expert
Onze Cambodja Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand is auteur en tevens de schrijver van deze webpagina’s over Cambodja. Cambodja is een land dat op dit moment ontdekt wordt als vakantiebestemming. In Cambodja vindt u het achtste wereldwonder: Angkor Wat. Maar is er is nog veel en veel meer te bewonderen in deze rivierendelta van de Mekong en andere rivieren.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja