Cambodja

Swipe

Cultuur

Het grootste deel van de Cambodjanen is aanhanger van het Boeddhistische geloof. De waarden en normen van deze godsdienst zijn diep ingebed in het leven van alle dag. Westerse gebruiken worden echter steeds gebruikelijker. Een voorbeeld is het verdwijnen van de 'somplar'. Deze manier van groeten, met de handen tegen elkaar gevouwen voor de borst met een lichte buiging, heeft nu plaats gemaakt voor de ons bekende Westerse handdruk.

De Khmercultuur heeft werkelijk fantastische kunstwerken voortgebracht, met name in de architectuur. De tempels van Angkor zijn uniek en het tempelcomplex Angkor Wat wordt gezien als het 8ste wereldwonder. Ook de sculpturen die in de tempels zijn gevonden zijn zeer bijzonder, met name de bronzen en stenen beelden zijn prachtig. Veel van de kunst staat in het teken van het Boeddhistische geloof. Daarom zult u veel Boeddhabeelden aantreffen. Voor een uitgebreid overzicht van Khmerkunst door de eeuwen heen moet u in het Nationaal Museum zijn in Phnom Penh, een werkelijk indrukwekkend museum dat zeker de moeite van het bezoeken waard is En natuurlijk vindt u nog veel Boeddhabeelden in de tempelcomplexen in en rondom de stad Siem Reap bij het eeuwenoude Angkor.

Rondreizen

Groepsrondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van...

v.a. 2799.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja