Cambodja

Swipe

Eten en drinken

Het Cambodjaanse eten lijkt op het voedsel uit de buurlanden Thailand, Vietnam en Laos. Maar er zijn ook een bijzonder lokale gerechten. Neemt u in de restaurants maar eens een kijkje op de menukaart, dan zult u vooral bij de kipgerechten enkele lokale specialiteiten tegenkomen. Bijna alle gerechten worden met rijst geserveerd. Naast rijst in alle soorten, kleuren en maten heeft de Cambodjaanse keuken een enorm arsenaal aan groenten en fruit. Voor de bereiding van de meeste gerechten gebruikt men de wok. Deze typisch Oosterse pan wordt door de lokale bevolking chnangkhteak genoemd.

De kwaliteit van eten verschilt nog al eens per restaurant. In steden als Phnom Penh (onder andere langs de rivier) en Siem Reap is het aanbod van restaurants tegenwoordig groot. Neem dan ook rustig de tijd om een restaurant uit te kiezen. Zittener veel mensen, dan is dat het een teken dat u er prima kunt gaan zitten (kijk natuurlijk wel even op de menukaart). Verder vindt u in dergelijke grote steden ook voortreffelijke Chinese en Vietnamese restaurants. Er zijn ook veel Franse restaurants, geen wonder want de Fransen hebebn lange tijd de scepter gezwaaid in de Cambodjaanse keuken.

Rondreizen

Groepsrondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van...

v.a. 2799.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja