Cambodja

Swipe

Klimaat

Cambodja heeft een zogenoemd tropisch moessonklimaat. Met als kenmerk een gemiddelde jaartemperatuur van 27 °C. Het gehele jaar door zijn de temperatuurverschillen zelden groter dan 15°C. In de wintermaanden (bijvoorbeeld december) daalt de temperatuur niet onder de 12°C. Aan het eind van het droge noordoostmoesson-seizoen, aan het einde van de maand mei, reiken de temperaturen soms boven de 40°C.

De zogenoemde droge tijd (noordoostmoesson) duurt van november tot mei. De wind komt in deze tijd vanuit het noordoosten. Deze relatief droge landwind bevat bijna geen regen, de gemiddelde neerslag is dan minder dan 50 mm.

De rest van het jaar komt de wind over zee aanwaaien, vanuit een zuidwestelijke richting (zuidwestmoesson). Omdat de wind over zee waait zuigt het veel vocht op dat boven land tegen de westelijke bergketens omhoog wordt gedrukt en veel regen brengt, gemiddeld 3000 mm. Dit is dus het regenseizoen.

Het vlakke centrum van Cambodja ligt in die periode in de zogenaamde regenschaduw. De meeste neerslag is immers al in de bergen gevallen. In het vlakke laagland valt in de natte moesson nog altijd 1500mm. Als u weet dat de neerslag in ons 'natte' Nederland bijna nooit boven de 900mm uitkomt, dan is een goede (opvouwbare) paraplu in deze periode in Cambodja geen overbodige luxe.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja