Cambodja

Swipe

Feesten en festivals

De belangrijkste feestdag in Cambodja is de Onafhankelijkheidsdag die jaarlijks plaats vindt op 9 november. Op deze datum in 1953 werd Cambodja officieel onafhankelijk van Frankrijk. Ieder jaar wordt dit feit gevierd met een groots opgezette galaparade voor het koninklijk paleis in Phnom Penh. Onder het toeziend oog van de koning marcheren vele fanfares en strijdkrachten voor het paleis langs en vieren daarmee de onafhankelijkheid en eren tegelijkertijd de koning.

Offerfeesten

Cambodja is niet anders dan andere Aziatische landen, ook hier kent Cambodja haar eigen offerfeesten. Op 13 april wordt het driedaagse feest Bonn ChaulChnam (Nieuwjaar festival) gevierd. Met dit feest komt er een einde aan het oogstseizoen. Om de Goden te danken en alvast tevreden te stellen voor volgend jaar, brengt de bevolking offers. Dit gebeurt zowel op de huisaltaren als in de talrijke tempels. Bijzonder zijn de traditionele spelletjes die op straat en thuis worden gespeeld na het brengen van de offers.

Een ander offerfeest staat in het teken van de overledenen. Uiteindelijk spelen de voorouders nog steeds een belangrijke rol in het leven van de gelovige Cambodjaan. Het vijftiendaagse Bonn Dak Ben feest in september wordt op de laatste dag afgesloten met de nacht van Bonn Phchum Ben. Als er om twaalf uur die nacht, tijdens volle maan, geen offers zijn gebracht door de familie van een overledene, dan gelooft men in de dodenvloek. Deze vloek zou de geest van het overleden familielid er toe aanzetten om de familie een jaar lang lastig te vallen.

Feestdagen

1 Januari: Nieuwjaar; 7 januari: Overwinning op de genocide; 8 maart Internationale vrouwendag; 13-15 mei: koningsdag; 1 juni: Internationale kinderdag; 18 juni: De geboortedag van de koning zijn moeder; 24 september: constitutie dag; 31 oktober: De geboortedag van de vader van de koning; 9 november: Onafhankelijkheidsdag; 10 december: Internationale dag van de rechten van de mens.

Rondreizen

Groepsrondreis Laos/Cambodja

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Laos en Cambodja worden veel optionele wandel- en fietstochten aangeboden. We overnachten in hotels die variëren van...

v.a. 2799.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja