Cambodja

Swipe

Geld

De munt van Cambodja, de riel (1 riel = 100 sen), een geldeenheid die niet echt stabiel te noemen is. Er bestaan geen munten, er is alleen papiergeld. De laagste eenheid is 50 riel; de hoogste 100.000 riel, al zult u dit laatst genoemde biljet niet vaak tegenkomen.

Dollars

Neemt u vooral dollars mee naar Cambodja. In het hele land kunt u met deze munt betalen of ze eventueel omwisselen in riel.

Geldautomaten (ATM’s)

In alle grote steden en toeristische steden vindt u geldautomaten. Uit deze geldautomaten kunt u ook vaan voor dollars kiezen. Zorg er wel voor dat als u naar het platteland gaat, dat u dan voldoende riel en dollars bij u draagt. Hier zijn meestal gen geldautomaten. Banken met ATM;s zijn onder meer de Acleda Bank, de Canadia Bank en de ANZ Royal Bank.

Travellercheques

Gebruikt u travellercheques tijdens uw reizen, dan is de Foreign Trade Bank in Phnom Penh de beste plek om ze in te wisselen. Ook voor andere financiële zaken heeft deze bank samen met de Cambodia Mekong Bank en de Cambodia Commercial Bank de beste faciliteiten. Van de laatste twee banken vindt u filialen in vrijwel iedere grote stad.

Credit cards

Voor het gebruik van creditcards wordt soms een commissie van 3% gerekend. Vraagt u daarom van te voren hoeveel commissie er wordt berekend voor het gebruik van een creditcard. Met uw credit card kunt u cash geld opnemen bij Western Union.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja