Cambodja

Swipe

Vervoer in Cambodja

Binnen de landsgrenzen van Cambodja zijn er luchtverbindingen tussen alle grote steden.

Wegen en bussen

De verbetering van het wegennet heeft een hoge prioriteit. Toch zijn vele wegen nog slecht begaanbaar. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat u zonder gestuiter over alle Cambodjaanse wegen kunt rijden. Op dit moment zijn het vooral bussen en vrachtwagens die de wegen bevolken. Er zijn goede busmaatschappijen die de verbindingen tussen de grote steden, de toeristische bestemmingen en de stranden onderhouden. U kunt uw bus in ieder hotel reserveren. U betaald niet meer dan in de bus zelf en u wordt gratis bij uw hotel opgehaald!

Boottocht

Wilt u de vervelende wegen verlaten en toch rondreizen dan kan de boot een uitkomst zijn. Tussen Siem Reap en Battambang is een fantastische bootverbinding. Voor enkele tientallen dollars kunt u mee op één van de mooiste reizen door Cambodja. De verbinding vanuit Battambang is rustiger en dus aangenamer dan dat u in Siem Reap start.

Tuk-tuk

De tuk-tuk is een veel gebruikt vervoermiddel in Cambodja. De prijs is relatief goedkoop en u zit als toerist dicht op uw omgeving. Bovendien waait er een verkoelend windje. Spreek altijd vooraf de prijs af die u met betalen. Voor de juiste prijzen kunt u vooraf in uw hotel bij de receptie informeren naar de juiste prijzen.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja