Cambodja

Swipe

Vervoer naar Cambodja

Phnom Penh International Airport

Al jaren wordt er naar het Phnom Penh International Airport gevlogen, gelegen 9 km buiten Phnom Penh. U kunt ook direct naar de internationale luchthaven van Siem Reapvliegen. Hierdoor zijn er talloze vluchten vanuit bijvoorbeeld Bangkok of Saigon naar Cambodja te boeken. Direct buiten de luchthaven kunt u taxi’s huren met standaardtarieven naar het centrum (US$9). U kunt informatie hierover krijgen bij de arrival-lobby. Een tuk-tuk kost ongeveer US$7 (vooraf de prijs afspreken). Maak nooit gebruik van taxichauffeurs die zich in de aankomsthal aan u voorstellen. Zij rekenen veel te veel geld en zijn niet geregistreerd en dus onbetrouwbaar. Zij zullen zeggen dat zij een officiële taxi zijn, maar zijn dit niet. Nooit doen dus!

Phnom Penh Ferry Port

Rivierschepen vanuit Ho Chi Minh City en Siem Reap leggen aan in de Phnom Penh Ferry Port, gelegen aan de Sisowath Quay Boulevard (de weg langs de rivier) vlakbij weg nummer 104 (Street 104). Op wandelafstand van de aanlegsteigers zijn hotels en restaurants.

Phnom Penh Busstation

Er is in Phnom Penh geen centraal busstation. Iedere busmaatschappij heeft zijn eigen startpunt in de stad. U kunt uw buskaartjes in bijna ieder hotel kopen (dit is niet duurder dan het kopen van uw busticket bij de busmaatschappij). U wordt dan door de busmaatschappij vanaf uw hotel opgehaald. Een tuk-tuk of taxi brengt u dan bij de bus.

Over land vanuit Thailand

Vanuit Thailand kunt u het best de grensovergang bij Poipet nemen. Hier kunt u eventueel ook nog een visum krijgen.

Over land vanuit Vietnam

Verblijft u in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, en wilt u per bus naar Phnom Penh houdt u dan rekening met twaalf tot vijftien uur reistijd. Als u weet dat de afstand slecht 245 kilometer is, dan heeft u enig idee van de oponthouden aan de grens, tolwegen en veerboten. Toch is dit een prima en veilige route.

10 prachtige bestemmingen in Cambodja