Chili

Swipe

Eten en drinken

De keuken van Chili is beïnvloed door Spaanse, Franse en indiaanse gerechten. Het langgerekte land met z'n vele klimaten verbouwt een heel scala aan voedingsmiddelen, en heeft daardoor een gevarieerde keuken. Veel Chileense restaurants bieden een internationale mix en talloze buitenlandse restaurants in de grote steden bieden ieder z'n smaak (probeer eens een van de vele en vaak goede Chinese restaurants; chifa genoemd). Er zijn niet zoveel typisch Chileense gerechten, maar wel heeft iedere streek zijn eigen lokale specialiteiten. Typisch Chileense gerechten (veelal van indiaanse origine) zijn de van maïs gemaakte humitas (in maïsbladeren gewikkelde gestoomde maïs); pastel de choclo (een maïspasteitje met kip of vlees); porotos granados (bonensoep); en de populaire empanadas (bladerdeeg gevuld met gehakt, ui, ei, olijven of kaas).

De beste maaltijden vind je behalve in de duurdere restaurants vaak ook in restaurants op markten, in kleinere provincieplaatsjes en in vissershaventjes langs de kust.

10 prachtige bestemmingen in Chili