Eten en drinken
De keuken van Chili is beïnvloed door Spaanse, Franse en indiaanse gerechten. Het langgerekte land met z'n vele klimaten verbouwt een heel scala aan voedingsmiddelen, en heeft daardoor een gevarieerde keuken. Veel Chileense restaurants bieden een internationale mix en talloze buitenlandse restaurants in de grote steden bieden ieder z'n smaak (probeer eens een van de vele en vaak goede Chinese restaurants; chifa genoemd). Er zijn niet zoveel typisch Chileense gerechten, maar wel heeft iedere streek zijn eigen lokale specialiteiten. Typisch Chileense gerechten (veelal van indiaanse origine) zijn de van maïs gemaakte humitas (in maïsbladeren gewikkelde gestoomde maïs); pastel de choclo (een maïspasteitje met kip of vlees); porotos granados (bonensoep); en de populaire empanadas (bladerdeeg gevuld met gehakt, ui, ei, olijven of kaas).
De beste maaltijden vind je behalve in de duurdere restaurants vaak ook in restaurants op markten, in kleinere provincieplaatsjes en in vissershaventjes langs de kust.
Ontdek met de Fly & Drive Evia hoe mooi dit schiereiland is in de Egeïsche Zee, het tweede eiland van Griekenland. Laat...
Rondreizen-Hotel
Deze vernieuwde rondreis naar Patagonië laat je alle pracht zien van het zuiden van Argentinië en Chili. Na een bezoek aan het...
Groepsreizen-Tweepersoonskamer
Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s...